Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

«De troncs verds i roses blaves. Percepció de la diferència». Exposició de Carlos Danús a Sa Nostra

«De troncs verds i roses blaves. Percepció de la diferència». Exposició de Carlos Danús a Sa Nostra

(15/06/2022)

La mostra romandrà oberta al públic fins al 3 de setembre

La vicepresidenta i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell de Mallorca, Bel Busquets, ha inaugurat avui l’exposició «De troncs verds i roses blaves. Percepció de la diferència», acompanyada pels comissaris, Aránzazu Miró i Carlos Danús. L’exposició romandrà oberta fins al 3 de setembre.

El projecte planteja un rebuig a la normalitat estandarditzada i una defensa de la tolerància cap a la diversitat de percepcions, com passa amb el daltonisme. El que és normal per a unes persones pot ser desconcertant per a altres, i a la inversa. Segons ha destacat Busquets, «és una exposició molt en la línia de la feina que es fa des del Departament per a la visibilització de la diversitat i també per la integració». La consellera ha agraït que es plantegi un rebuig a la normalitat estandarditzada i es defensi la tolerància cap a la diversitat de percepcions.
Pel que fa la vessant artística, l’exposició parteix del treball amb impressió gràfica sobre paper, conjugat amb altres tècniques per crear composicions i instal·lacions, també, amb l’ús del vídeo i el so, en una obra de Txema González de Lozoyo. Segons s’ha explicat Danús durant la presentació, «es parteix de la visió d'un daltònic com a anècdota, per a introduir el visitant a la percepció de la diferència i demostrar que prendre consciència de les nostres diferències pot ser enriquidor».
«És una diferència, la que viuen els daltònics, que ens pot permetre percebre com vivim sense plantejar-nos les diferències que ens envolten o només volent-ne veure algunes. Tal volta les que impliquen estigma per a qui les pateix. Aquesta exposició vol endinsar-nos en un món de creació subtil i depurada amb treballs fets amb la dedicació pausada que requereix el gravat o amb  muntatges de vídeo i so, tot a partir de la incertesa que es vol provocar en l’espectador», ha apuntat Miró.

Per això, ha avançat la comissària, «volem potenciar les visites guiades i els encontres entre diferents, com al col·loqui obert convocat dins les activitats paral·leles».