Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Deu nous membres s'incorporen a la Taula de Mallorca per a l'Accessibilitat Universal

Deu nous membres s'incorporen a la Taula de Mallorca per a l'Accessibilitat Universal

(28/01/2016)

El vicepresident de l'IMAS, Javier de Juan, ha presidit la primera reunió d'enguany de la plataforma.

La sala d'actes de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS), ha acollit aquest migdia la primera reunió d'enguany de la Taula de Mallorca per a l'Accessibilitat Universal, a la que s'han incorporat deu nous membres. El vicepresident de l'IMAS, Javier de Juan, acompanyat pel director insular de Persones amb Discapacitat, José Manuel Portalo, ha presidit la reunió.

 

La FEAPS (Federación Balear de Organizaciones en favor de las personas con Discapacidad Intelectual), els ajuntaments de Marratxí, Manacor, Llucmajor i Inca, a més de les mancomunitats del Pla i del Raiguer s'incorporen des d'avui a la Taula, juntament amb la Universitat de les Illes Balears (UIB), i els col·legis professionals d'Enginyers Industrials i Arquitectes. Aquestes entitats i administracions passen a formar part de la plataforma juntament amb les que ja en formaven; Once, Predif, UNAC, Coordinadora, Aspas, FSIB, Ajuntament de Palma, Ajuntament de Calvià, Govern de les Illes Balears i Consell de Mallorca.

 

Durant la trobada d'avui, s'ha fet un resum de la trajectòria de la Taula i s'ha explicat als nous membres les principals línies d'actuació i funcionament. Entre els temes tractats destaquen el projecte de turisme accessible que es concretà a FITUR, un projecte de sensibilització per a infants i adolescents, o el conveni amb el departament de Cooperació Local del Consell per al desenvolupament de plans d'accessibilitat als municipis de les Illes.

 

La Taula de Mallorca per a l'Accessibilitat Universal té com a principals objectius posar fi a la discriminació que suposa per a les persones amb discapacitat tenir limitada la seva autonomia; lluitar per aconseguir un canvi de mentalitat social i instar els poders públics a complir i fer complir la normativa.