Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell aporta 250.000 euros per a la demolició del pont des Riuet

El Consell aporta 250.000 euros per a la demolició del pont des Riuet

(14/12/2015)

La consellera Mercedes Garrido i el batle de Manacor han signat el conveni pel qual el Consell pagarà una tercera part del cost de la demolició del pont des Riuet valorada en 253.495,36 euros

La consellera de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, i el batle de Manacor, Pedro Rosselló, han signat el conveni de col·laboració entre ambdues institucions a través del qual el Consell pagarà una tercera part del cost de la demolició del pont des Riuet. Aquesta quantitat és de 253.495,36 euros i es farà en dos pagaments. El primer, amb càrrec al pressupost de 2015, serà de 100.000 euros. La resta, 153.495,36 euros, es farà durant 2016.

Garrido ha afirmat que, des del Consell, «donam suport als ajuntaments perquè aquest institució ha d’estar a prop dels ciutadans i els ajuntaments són la institució que tenen més propera». La firma d’aquest conveni «és un exemple més de la col·laboració amb altres administracions».

A banda d’això, la consellera també ha recordat que «amb la construcció de la ronda de Porto Cristo es va solucionar el problema del trànsit que hi havia, per tant, no és necessari fer cap pont que passi per sobre des Riuet. A més, un possible pont no figura al Pla Director Sectorial de Carreteres». 

La demolició del pont des Riuet es va dur a terme l’any 2011 i, d’aquesta manera, es complia la Sentència 81/2007 del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears que declarava nuls els decrets d’aprovació del projecte i d’execució de l’obra. Per tant, la decisió judicial obligava l’Ajuntament de Manacor a tornar a la situació anterior a la construcció del pont i a restablir el paisatge inicial.  El cost total de la demolició va ser de 760.486,07 euros.

El 1999, el consistori municipal, el Consell i el Govern de les Illes Balears havien signat un conveni pel qual les tres administracions cooperaven per construir el pont, aportant, cada una, la tercera part del cost total. Les obres es varen finalitzar en novembre de 2004. La motivacions que varen justificar, en aquell moment, la construcció del pont eren resoldre el problema de les torrentades i del trànsit. Amb el nou pont, es comunicava el nucli antic de Porto Cristo amb les zones urbanitzables del Llevant de Mallorca.