Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell arriba a gairebé 1.500 inspeccions a establiments turístics des que té les competències d’ordenació turística

El Consell arriba a gairebé 1.500 inspeccions a establiments turístics des que té les competències d’ordenació turística

(24/08/2022)

S’han realitzat 376 actes d’infracció entre l’1 de gener i el 31 de juliol.

El Consell de Mallorca, a través del Departament de Transició, Turisme i Esports, ha duit a terme 1.462 inspeccions a establiments turístics des de principi d’any fins el 31 de juliol. La institució insular és l’òrgan competent en ordenació turística des de l’1 de gener, quan va rebre les competències del Govern de les Illes Balears. Des de llavors, s’han duit a terme tasques d’ordenació turística, inspecció i sanció.

Durant els set primers mesos de l’any s’han executat 1.462 inspeccions a establiments de tota l’illa, de les quals 1.006 han estat a allotjaments turístics, 255 a intermediaris turístics i 168 a restauració i establiments d’entreteniment, entre d’altres. Durant aquests controls s’han iniciat 376 actes d’infracció. Pel que fa als municipis, la majoria d’inspeccions s’han fet als indrets més turístics de Mallorca, com ara Palma (561 inspeccions), Calvià (123), Llucmajor (113) Alcúdia (63), Pollença (62), Santanyí (54), Santa Margalida (44) o Sóller (44).

S’han obert 292 actes d’infracció a allotjaments turístics. D’aquestes, 132 eren allotjaments turístics il·legals. La resta d’actes a allotjaments són, la majoria, per sobrecomercialització. Pel que fa a la resta d’actes d’infracció, han estat a restauració i establiments d’entreteniment (56) i a intermediaris turístics (10).

El conseller de Transició, Turisme i Esports, Andreu Serra, ha destacat que «continuam treballant amb contundència contra l’activitat il·legal als allotjaments turístics i en la lluita contra el turisme d’excessos. En plena temporada turística redoblam esforços per posar fi a aquesta xacra».

Cal recordar que la ciutadania pot informar al Consell si té coneixement d’alguna oferta turística il·legal que es dugui a terme a Mallorca. Per aquest motiu, s’ha habilitat l’adreça electrònica inspeccioturisme@conselldemallorca.net.

El Consell de Mallorca ha rebut aquest 2022 les competències en ordenació turística i el Consorci de Borsa d’Allotjaments Turístics (CBAT). L’1 de gener d’enguany el Govern de les Illes Balears va traspassar les competències d’ordenació turística a la institució insular. El servei, que depèn del Departament de Transició, Turisme i Esports, consta de quatre aspectes bàsics: ordenació turística, servei tècnic, servei d'inspecció i servei de sancions. 

Les prioritats del Pla d’Inspecció de 2022 d’ordenació turística per aquest estiu és el control en l’aplicació del decret d’excessos i la supervisió de les estades turístiques vacacionals (ETV) a Palma.

Per part seva, el Consorci de Borsa d’Allotjaments Turístics, que des de l’1 d’abril d’enguany ja depèn del Departament de Transició, Turisme i Esports, està preparant una nova convocatòria per als ajuntaments de Mallorca dotada amb 21 milions €. Tots aquests projectes inclouran un pla de mesures de circularitat.