Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell habilita 47 habitatges nous i ofereix més hores d'atenció psicològica a víctimes de violències masclistes

El Consell habilita 47 habitatges nous i ofereix més hores d'atenció psicològica a víctimes de violències masclistes

(14/04/2020)

També s'ha organitzat un cicle d'activitats en línia i l'inici de la segona fase de la campanya de sensibilització

El Consell de Mallorca ha reforçat en els darrers dies els serveis d'atenció a les víctimes de violències masclistes i els seus fills i filles i n'ha creat de nous. En la reunió mantinguda avui entre la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, i responsables i entitats dels serveis d'Igualtat i Diversitat de la institució insular, s'ha informat de les noves mesures preses al Departament de Presidència per garantir que cap dona que ho necessita quedi desatesa.

D'una banda, s'ha ampliat l'oferta de les hores d'atenció psicològica a víctimes, oferint 51 hores setmanals més. Un increment que permet ajustar el servei a les necessitats de cada usuària, ja que a banda de les sessions individuals que es continuen fent, s'han reorganitzat les col·lectives, que han passat a ser individuals. L'increment d'hores també permet garantir el seguiment de totes aquelles dones que ja estaven dins el programa d'atenció psicològica i les que hi han entrat des del decret d'estat d'alarma, amb les quals es manté un contacte permanent.

Nou servei d'habitatge i ampliació de places

D'altra banda, s'ha posat en marxa un nou servei d'emergència d'habitatge i acompanyament a dones en situació d'explotació sexual i tracta, per al qual el Consell ha habilitat 25 apartaments mentre duri la situació d'emergència. El servei, finançat i coordinat per la direcció insular d'Igualtat i Diversitat del Departament de Presidència, és gestionat per l'entitat Metges del Món.

També s'han habilitat 23 apartaments per a víctimes de violències masclistes, ampliant així el número de places disponibles. Aquestes places de nova creació permeten cobrir la demanda actual i un possible augment de casos si fos el cas, tant durant com després de la situació de confinament. Són habitatges que ha habilitat el Consell amb la col·laboració d'ajuntaments i d'entitats del sector hoteler de Mallorca.

«Mirades feministes. Converses en línia»
A més, des de la Direcció Insular d'Igualtat, s'impulsen diverses ofertes formatives amb perspectiva de gènere des de diferents àmbits. Avui mateix s'inicia el cicle «Mirades Feministes. Converses en línia», amb la ponència d’Astrid Agenjo «La sostenibilitat de la vida enfront la crisi». Es tracta d’un cicle que inclou conferències i converses amb diferents ponents de Mallorca i d'altres indrets de l'Estat per veure des d'una mirada feminista la situació que estam vivint i les conseqüències socials i econòmiques que se'n poden derivar. Les ponències s'emeten en directe i sense inscripció a través del Canal Youtube del Consell de Mallorca.

El Casal de les Dones també ha reprogramat per oferir en línia, les formacions i tallers que tenia prevists i n'ha organitzat de nous. I l'escola de formació Genèrica comença la formació dia 20, amb una oferta de tallers a través de la plataforma classroom (tallers de sexualitat, d'art teràpia o contacontes).

Es tracta d'unes mesures que se sumen a les preses abans i durant els primers dies del decret de l'estat d'alarma, com són la posada en marxa d'un canal de comunicació privat i confidencial amb les víctimes i el reforç del telèfon d'atenció a víctimes del Consell (971598205), el manteniment de tots els serveis (atenció psicològica, informació, assessorament jurídic i habitatge), la posada en marxa d'una campanya de sensibilització social, que durant els pròxims dies iniciarà una segona fase de difusió.

A la reunió han participat, a més de la presidenta Cladera, la consellera de Presidència, Teresa Suárez; la directora d'Igualtat i Diversitat, Rosa Cursach; responsables dels serveis d'atenció a la dona del Consell i representants de Metges del Món i IRES.