Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de la Infància i l'Adolescència de l'IMAS participa al IV Congrés Internacional de Ciutats Amigues de la Infància

El Consell de la Infància i l'Adolescència de l'IMAS participa al IV Congrés Internacional de Ciutats Amigues de la Infància

(19/09/2017)

Dos representants de l'òrgan es desplaçaren fins a Madrid per tal d'assistir a la cita que organitza UNICEF.

Dos representants del Consell de la Infància i l'Adolescència de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS), acompanyats per dos educadors i el responsable de la secció d'Acolliments Familiars de la Direcció Insular de Menors i Família de l'IMAS, Joan Escandell, assistiren els passats 13 i 14 de setembre al IV Congrés Internacional de Ciutats Amigues de la Infància que organitzà UNICEF a Madrid.

 

En concret, els membres del Consell de l'IMAS participaren com a convidats a la taula rodona sobre participació “La infància com a protagonista de l'agenda, visió i experiències dels nins, nines i adolescents dels Consell de les Ciutats Amigues de la Infància”, amb la particularitat que els consellers mallorquins no representen un municipi, sinó que formen part d'un òrgan de participació, que té com a principal objectiu de donar veu als infants i joves que tenen una mesura de protecció, per tal que puguin participar del servei que pren decisions que afecten directament les seves vides.

 

Creat el 2014, aquest consell està format per 44 consellers dividits en dues seccions, una primera amb nins de 6 a 12 anys, que són escollits pels seus companys en representació dels diferents recursos residencials de l'àrea de Menors i els nins que es troben en acolliment familiar. La segona secció està constituïda de la mateixa manera que la primera, però en aquest cas l'edat dels nins és de 13 a 18 anys. En total participen en el Consell 30 nins dels diferents centres residencials (tan propis com concertats) i altres 14 del programa de Famílies d'Acollida.

 

Amb la creació i posada en funcionament de l'organisme, des de l'IMAS, s'assumeixen uns principis per a garantir la participació real i efectiva dels menors que formen part del Consell. D'aquesta manera, el Consell de la Infància i Adolescència de l'IMAS, involucra als nins i joves tutelats per l'administració insular en la recerca de solucions als problemes que ells mateixos plantegen.