Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca destinarà els 20.880 euros rescabalats del cas «Pas Amics del Camí» a polítiques socials

El Consell de Mallorca destinarà els 20.880 euros rescabalats del cas «Pas Amics del Camí» a polítiques socials

(22/11/2023)

El conseller de Presidència, Antoni Fuster, s’ha mostrat satisfet de que la institució insular recuperi «els doblers que són de tots els mallorquins»

El conseller de Presidència, Antoni Fuster, ha anunciat aquest dimecres que el Consell de Mallorca destinarà els 20.880 euros rescabalats del cas «Pas Amics del Camí» a polítiques socials. Durant la roda de premsa, Fuster s’ha mostrat satisfet que la institució insular pugui recuperar «els doblers que són de tots els mallorquins». En aquest sentit, Fuster ha afegit que «mentre uns utilitzaven de forma fraudulenta els doblers de tots per afavorir entitats afins, aquest equip de govern destinarà aquests doblers als qui més ho necessiten». El conseller de Presidència ha avançat que a principis d’any la institució aprovarà una modificació de crèdit extraordinària per invertir els doblers en polítiques socials. 

Així mateix, Antoni Fuster ha dit que «amb la sentència queda demostrat que el govern del Consell de Mallorca presidit per Francina Armengol va pagar a dit prop de 21.000 euros a una associació afí, Pas Amics del Camí, per treballs sense justificar». 

L’escrit de conformitat sobre el qual s’ha dictat la sentència declara culpable a l’aleshores vicepresidenta primera i consellera de Cultura, Joana Lluïsa Mascaró, dels delictes de prevaricació i frau a l’Administració. També a Joan Serra, aleshores secretari tècnic del Departament de Cultura i Patrimoni del Consell de Mallorca. L’Audiència provincial considera demostrat que varen pagar 20.880 euros a l’associació Pas Amics del Camí vulnerant els principis de la contractació administrativa. 

El conseller de Presidència ha afirmat que «ens trobam davant la primera sentència en ferm d’un cas de corrupció del PSM, que ara s’ha convertit en Més per Mallorca, que va tenir lloc quan governaven el Consell de Mallorca els anys 2008-2011 i amb Francina Armengol com a presidenta de la institució».