Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca dona cinc dies a MAC Insular

El Consell de Mallorca dona cinc dies a MAC Insular

(20/07/2021)

La vicepresidenta Ribot: «els darrers anys ha augmentat molt el control sobre la concessionària, ara, amb aquest expedient d'interpretació, posam ordre al contracte».

El Ple del Consell de Mallorca ha aprovat per 17 vots a favor i 15 abstencions augmentar el termini en cinc dies a MAC Insular per aportar documentació, tal com havia sol·licitat. La petició és en relació amb l’expedient d'interpretació que el Ple del Consell de Mallorca va aprovar el mes de juny passat. *Consulta la nota aquí: https://bit.ly/ContracteMACInsular

La vicepresidenta i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, ha destacat que «la proposta d’interpretació del contracte pot suposar un canvi important en la relació entre la concessionària i la institució, per això és comprensible que es demani més temps per estudiar el que es va presentar».

«Els darrers anys s'ha augmentat molt el control sobre la concessionària, ara amb aquest expedient d'interpretació posam ordre al contracte. L’objectiu és que es pugui oferir el millor servei a la ciutadania, amb una tarifa més ajustada» ha afegit Ribot.

L’origen d’aquesta problemàtica se situa el 2003 amb la signatura del contracte en què el Consell de Mallorca, durant la presidència de Maria Antònia Munar, feia de MAC Insular la seva concessionària, per vint-i-cinc anys, per gestionar els residus de construcció, demolició (RCD), voluminosos i pneumàtics fora d’ús. No va ser fins el 2006 que es va començar l’activitat, però ja en aquells primers anys es va poder veure que l’aplicació que es feia del contracte deixava l’empresa en unes condicions molt avantatjoses i amb poc marge de maniobra per a la institució.

A partir de 2007 es varen començar a cercar vies per reformular la relació amb MAC. Primer, es varen proposar declarar la nul·litat del contracte entre el Consell i la concessió. El Consell Consultiu va resoldre que la nul·litat no era possible i que els problemes que presentava el contracte s’havien d’abordar per la via de la interpretació del contracte, malgrat això no ho varen dur endavant.

A partir de 2015, sota el lideratge de la consellera insular, Sandra Espeja, es va fer una auditoria i consultoria econòmica profundes, amb un valor proper al mig milió d’euros. Ja amb el mandat de la vicepresidenta, Aurora Ribot, i amb totes les vies explorades, es va presentar una nova interpretació del contracte el passat dia 30 de juny.  

Resolució d'aquí a tres mesos

Quan hagin passat aquests cinc dies d’afegit en què la concessionària MAC Insular haurà presentat tota la documentació i el Consell de Mallorca la traslladarà al Consell Consultiu. Aleshores, tendrà tres mesos per pronunciar-se sobre la interpretació del contracte.

Aquesta interpretació permetrà al Consell actualitzar les tarifes amb normalitat cada any i oferir les millors condicions de servei a la ciutadania mentre Mac Insular en mantingui la concessió.