Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca executa importants obres de millora de trams urbans de carreteres del municipi de Sóller

El Consell de Mallorca executa importants obres de millora de trams urbans de carreteres del municipi de Sóller

(15/09/2023)

El president del Consell, Llorenç Galmés, acompanyat del conseller de Territori Fernando Rubio, han visitat les obres del camí de ses Argiles i des Murterar, que formen part de la xarxa viària insular, i en els quals feia 25 anys que no s’hi havia fet cap intervenció. S’estan pavimentant de noui reparant flonjalls, amb un pressupost de 531.000 euros

El Consell de Mallorca ha posat en marxa una obra de millora viària important per al municipi de Sóller. A final d’agost s’inicià la reforma i pavimentació dels camins de ses Argiles i des Murterar. Es tracta de trams de les carreteres Ma-2122 i Ma-2123 que travessen el casc urbà i que són vies essencials per a molts de sollerics, per anar al camp d’esports, a les escoles, a l'institut i a centres educatius diversos, així com a altres indrets, com és el cas de la carretera de Fornalutx.
Llorenç Galmés ha destacat que una de les prioritats del Consell de Mallorca es dur a terme actuacions que ajudin a millorar les infraestructures dels municipis, “després de quatre anys d’inactivitat en polítiques de carreteres i mobilitat”. El president ha volgut apuntar també que aquestes obres “suposaran una millora molt important als accessos al col·legis i al camp d’esports de Sóller”. El batle de Sóller, Miquel Nadal, que ha estat acompanyat del tinent de batle Carlos Darder, ha agraït al president Galmés i al conseller Rubio la celeritat en arreglar un problema que feia dècades que necessitava una actuació.
De fet feia 25 anys que no s’hi havia realitzat cap obra en aquestes dues vies i era més que necessari dur-la a terme, ja que feia mal circular-hi per les irregularitats del ferm. Està previst que les obres culminin a finals de setembre, principis d’octubre, i el pressupost d’execució és de 530.949 euros.
Les obres consisteixen en:
1. Neteja i desbrossament en l’àmbit d’actuació de les dues carreteres.
2. Fresatge de 4 cm d’espessor a les carreteres Ma-2122 i Ma-2123 en tota l’ample de la calçada.
3. Reparació de flonjalls.
4. Reforç del ferm.
Es millora també el drenatge de la carretera, col·locant embornals nous per disminuir l'aigua superficial sobre la calçada.
La ruta dels autobusos escolars no s'ha hagut d'interrompre, ja que abans d'iniciar-se les classes ja s’havia asfaltat el tram comprès entre la Cooperativa i la intersecció del camí de sa Figuera amb la Ma-2123, per on passen els vehicles escolars.

Més material audiovisual: https://we.tl/t-FePlKV5R90