Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca fa balanç dels seus primers 100 dies de govern

El Consell de Mallorca fa balanç dels seus primers 100 dies de govern

(14/10/2015)

La institució insular ha fet una compareixença avui dematí en la qual ha donat compte de la gestió del nou equip, que aquesta setmana compleix els 100 dies de govern. Ha presentat les mesures presses, i també la campanya de «Repensem Mallorca»

Els primers 100 dies del Consell de Mallorca han estat analitzats avui dematí per la corporació, amb el president Ensenyat al capdavant. Durant la compareixença han flanquejat el president del Consell els dos vicepresidents: el primer i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles, i el segon, que també és conseller executiu de Participació Ciutadana i Presidència, Jesús Jurado.


Ha començat a parlar el president Ensenyat, que ha donat compte sobre el nou model que pretén seguir la institució insular i en què tindrà una forta presència la participació. Amb aquesta finalitat, s’han dissenyat campanyes com «Repensem Mallorca», que depèn del Departament de Participació i en la qual es contempla una relació més directa entre els municipis perquè coneguin de primera mà el Consell i el que aquest els pot aportar. L’estructura de les reunions de la campanya que es duen a terme amb els municipis i que estan programades fins a desembre, té dues parts diferencies: d’una banda, les reunions amb el batle i amb els membres del consistori i, de l’altra, les trobades amb les entitats ciutadanes.


El president ha fet una darrera intervenció i ha explicat que la feina d’aquests 100 dies s’ha focalitzat en dos punts diferents: d’una banda, la labor de repensar els departaments i dotar-los d’un nou enfocament i, de l’altra, les mesures concretes que s’havien adoptat, entre les quals ha destacat la moratòria de les grans superfícies, la feina feta pel Departament de Medi Ambient per suspendre la importació de residus a l’illa i el refinançament dels crèdits, que suposaran una empenta per a l’economia del Consell.

 

Miralles ha estat l’encarregat de parlar de les àrees de gestió i donar compte de les mesures concretes que s’han duit a terme aquests dies. El vicepresident del Consell també ha parlat del municipalisme i ha ressaltat la trajectòria de batles dels actuals gestors. Així mateix, Miralles ha parlat de la posada a punt de la institució insular. «Retornarem la il·lusió i el lideratge», ha explicat el vicepresident, que també ha fet un repàs per les mesures més importants d’aquests 100 dies, entre les quals destaquen: un nou model cultural en català, un redimensionament de les infraestructures, la reactivació de les inversions estatutàries, la renegociació dels préstecs per obtenir un estalvi d’un milió i mig d’euros i un Pla de modernització del Consell de Mallorca mitjançant el qual tindrem un Consell més útil i dinàmic.


D’altra banda, ha tancat la compareixença el vicepresident segon Jesús Jurado, amb un discurs centrat en la participació i en el llegat del 15-M a l’hora de fer política. Un dels processos en què tindrà una forta presència la ciutadania és la consulta popular per tancar el dia en què s’ha de celebrar la Diada de Mallorca.


Després, durant la ronda de preguntes han intervingut diferents responsables de departaments, com Mercedes Garrido, que ha explicat el conveni de carreteres, o el conseller Bonet, que s’ha centrat en temes de tresoreria del Consell  i hi ha explicat que el pressupost del consell augmentarà respecte al últim exercici, que era de 305 milions d’euros. Bonet també ha precisat que el Consell preveu executar els 12 milions de les inversions estatutàries que van quedar aturats durant la passada legislatura.