Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca ha celebrat aquest dimecres el seu primer Consell executiu

El Consell de Mallorca ha celebrat aquest dimecres el seu primer Consell executiu

(22/07/2015)

El Consell de Mallorca ha celebrat aquest dimecres el seu primer Consell Executiu de manera formal. Es tracta d'una reunió de conselleres i consellers executius que conformen el govern per tractar els diferents acords i plans a desenvolupar per la institució insular.

El president Ensenyat, en roda de premsa, ha explicat que la finalitat d'aquest contacte es cercar punts de trobada i coordinació entre els integrants del govern. Aquestes reunions es celebraran quinzenalment, malgrat que la setmana que ve tindrà lloc una sessió extraordinària per tancar alguns temes pendents. 

L'acord més important al que s’ha arribat en aquesta primera reunió ha estat el vistiplau al pla de participació, la presentació de la qual està prevista per a setembre. Aquesta mesura pretén que cada departament tingui incorporades estructures de participació que es sumaran a les de la pròpia institució. La iniciativa estarà coordinada amb l'assemblea de batles i amb el Govern a través de la direcció general de Participació, de nova creació. 

Aquesta iniciativa neix amb la intenció de convertir-se en un pla d'acció a curt, mitjà i llarg termini. El Consell pretén generar el màxim consens possible. “Volem comptar amb l'oposició a l'hora de plantejar-ho, ja que la nostra intenció és que sigui alguna cosa amb molt recorregut i acceptació per part de tots”, ha explicat Ensenyat, alhora que va recordar que moltes vegades les accions que duen a terme les institucions emmalalteixen d'una planificació prèvia.