Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca i l’Ajuntament de Santanyí destinen 367.500 euros a millores urbanes del municipi

El Consell de Mallorca i l’Ajuntament de Santanyí destinen 367.500 euros a millores urbanes del municipi

(26/04/2022)

L’Ajuntament de Santanyí ha duit a terme una sèrie d’actuacions per millorar i condicionar vials urbans i per implantar mesures a favor de l’estalvi energètic amb l’aportació de 367.500 euros del Consell de Mallorca a través de les subvencions 2020-2021 de Desenvolupament Local. 

Concretament, es tracta de la reforma i condicionament del carrer del Sol i part de la plaça de la Constitució de Santanyí, on l’actuació ha afectat principalment a l’accessibilitat. Això no obstant, també s’ha millorat el paviment, s’han instal·lat llums LED i mobiliari urbà, i s’ha actuat en la recollida d’aigües pluvials d’aquesta zona que comunica directament amb el centre urbà i és un espai tant comercial com residencial. Per aquestes actuacions, el Consell ha donat un ajut al consistori de 110.800 euros.

En segon lloc, l’Ajuntament de Santanyí ha executat una millora urbana a l’entorn de l’església de Calonge, que s’ha subvencionat amb 206.300 per part del Consell. Això ha suposat renovar i remodelar els paviments dels carrers laterals del temple i dotar-los de més arbrat. També s’ha millorat l’accessibilitat, s’ha optimitzat l’enllumenat i s’han fet actuacions en la xarxa d’aigua. 

A banda d’aquestes obres, també s’han implementat algunes mesures del Pla d’Acció per al Clima Sostenible i el Clima (PAESC) de Santanyí, per a la qual cosa l’Ajuntament ha rebut un ajut de 50.500 euros de la institució insular. S’han substituït lluminàries per altres més sostenibles i s’han fet avenços en la recollida i gestió de residus.

El conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, ha conegut algunes de les millores realitzades amb la batlessa de Santanyí, Maria Pons. Tal com ha explicat el conseller, «les obres dutes a terme han significat augmentar els espais per als vianants, respectar els elements patrimonials i avançar en la sostenibilitat. En definitiva, les ajudes que des del Consell destinam als ajuntaments, que sumen un total de 10 milions d’euros anuals per a tots els municipis, milloren els entorns urbans i fan més agradables els pobles per a la ciutadania».

«Per a les anualitats de 2022-2023, Santanyí tornarà a comptar amb gairebé 320.000 euros per fer millores en infraestructures i serveis públics», ha remarcat el conseller, «que se sumaran als prop de 109.000 euros que li atorgarem per fer millores d’estalvi energètic i reducció de gasos contaminants». 

La batlessa, Maria Pons, ha assenyalat que «projectes com aquests són una gran satisfacció per al municipi de Santanyí. L’objectiu sempre és millorar la vida i l’entorn de la ciutadania, i amb obres com aquestes crec que s'ha aconseguit. Gràcies al finançament rebut del Pla d’Obres i Serveis del Consell de Mallorca, hem executat aquests projectes, que han agradat a la majoria de veïnats i veïnades».