Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca participa en la segona edició de l'Open House Palma

El Consell de Mallorca participa en la segona edició de l'Open House Palma

(21/10/2022)

L'edifici dels Palau del Consell, el del Teatre Principal i el del Museu de Mallorca es podran visitar dins d'aquest festival d'arquitectura i portes obertes

El Palau del Consell, el Teatre Principal i el Museu de Mallorca obriran les portes dins del festival Open House Palma aquest dissabte 22 d'octubre. L’horari per visitar l’edifici del Palau serà 10 a 14 h i de 16 a 19 h. Els visitants podran conèixer millor aquest edifici que inicialment era el Palau de la Diputació i que va ser construït el 1882 al solar que albergava l'antiga presó de Mallorca. El projecte és de l’arquitecte Joaquín Pavía i Birmingham, que seguia els models del gòtic internacional.

El conseller de Presidència, Javier de Juan ha remarcat que "a la primera edició de l'Open House que va tenir lloc l'any passat, l'edifici del Palau va ser el segon edifici més visitat després del Parlament". De Juan ha explicat que enguany hi haurà guies de reforç per poder fer més visites. En total hi haurà 3 guies simultanis.

El Palau d'Amaians que alberga actualment el Museu de Mallorca i el Teatre Principal estaran oberts el dissabte només en horari de matí, de 10 a 14 h. L'adaptació de l'edifici a museu va començar el 1969. La reforma més destacable la va fer de l’arquitecte Pere Rebassa el 1989. Es tracta d'una casa barroca construïda sota una base gòtica que conserva bona part de l'estructura pentagonal d'època barroca, alterada per les modificacions dutes a terme al llarg del segle XIX, tot. En el subsol s'hi han descobert també estructures arquitectòniques d'època islàmica.
​​​​​​

El Teatre Principal va ser construït per l'arquitecte mallorquí Antoni Sureda i Villalonga a l'antic solar que ocupava la casa de comèdies. La inauguració data de l’any 1854 amb decoracions de l'escenògraf Fèlix Cagé. Es tractava d’un sumptuós  teatre a la italiana, que com que va ser destruït per un incendi l'any següent, es va haver de reinaugurar quatre anys més tard.

Open House és un terme encunyat a Londres l'any 1992 de la mà de l'arquitecta Victoria Thornton. Es tracta d'un moviment internacional que té la intenció de generar un corrent crític entre la ciutadania capaç de relacionar-se directament amb l'arquitectura i el disseny. En aquesta segona edició es poden visitar 70 edificis.