Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca se suma a la festa de la literatura

El Consell de Mallorca se suma a la festa de la literatura

(14/09/2021)

La institució insular dona suport una vegada més a «Literanit», un festival que promou la Institució Francesc de Borja Moll i que, amb el lema «Un món per cuidar, una vida per llegir», incidirà en el patrimoni cultural, natural i literari de Mallorca amb diferents activitats. Enguany per primera vegada s’estén a Menorca i tindrà lloc el 25 de setembre.

Un any més el Consell de Mallorca dona suport a «Literanit», el festival interdisciplinari nocturn per fomentar la lectura. Aquesta edició, la tercera, tornarà a estar marcada per les limitacions que imposa la situació sanitària, la qual cosa no ha impedit impulsar una programació que inclou recitals poètics o concerts, com ha explicat avui matí la consellera de Presidència, Teresa Suárez, i el secretari de la Institució Francesc de Borja Moll, Antoni Mir, en la presentació de l’acte. En aquesta compareixença conjunta hi han participat també la coordinadora de «Literanit», Sofia Moisès, i l’escriptora i pregonera de l’edició d’enguany, Laura Gost.

Com ha destacat Suárez, el lema triat per a aquesta edició, «Un món per cuidar, una vida per llegir», és especialment significatiu. «En un any marcat de nou per la pandèmia, la lectura no només ens abstreu dels problemes, sinó que ens uneix i ens acosta», ha afirmat la consellera, que ha posat en relleu que «Literanit» és una festa de la literatura, però també un escenari per  «incidir en la necessitat d’adoptar una consciència social sobre el conjunt de problemes que ens afecten i influeixen en les nostres vides». Per a això, ha afegit, el coneixement és «un ingredient fonamental i la lectura és imprescindible per aconseguir-lo». 

Suárez, que ha recordat que la institució insular aposta per promocionar les activitats socioculturals i la importància de recuperar aquest tipus d’iniciatives, ha insistit que «gaudir de la lectura i l’expressió artística, acostant-los a llocs poc habituals, ens fa créixer com a societat». A aquest fet s’uneix que, en aquesta edició de «Literanit», s’incidirà en el patrimoni cultural, natural i literària de Mallorca, àrees «d’especial importància per al Consell», que en aquesta ocasió, a través de Promoció Socioeconòmica, hi ha aportat 10.000 euros.

Antoni Mir, per part seva, ha destacat la importància que, per primera vegada, «Literanit» s’estengui a Menorca i el gran creixement de la participació de la Part Forana, que passa d’un municipi l’any 2020 a vuit. En concret, gairebé la meitat de les activitats es faran a la Part Forana. Així mateix, també ha incidit en l’augment de les activitats programades, que arriben a una vintena, enfront de les quinze de l’any passat.

A més, ha posat en relleu la importància de la temàtica d’aquesta edició, amb la protecció del medi ambient, el canvi climàtic, la conscienciació dels joves i la relació entre cultura, educació i ecologia com a estrelles.

El programa inclou artistes com Reina, Laura Gost, Biel Mesquida, Diego Ingold, Mariona Forteza, Tomeu Quetglas, Roger Pistola, Damià Rotger, Miquel Simonet o Miquel Serra, entre d’altres, els quals protagonitzaran activitats musicals, lectures, teatre i xerrades en espais com Can Balaguer, Cafè A Tres Bandes, Llibreria Lluna, Embat, jardí de la Misericòrdia, Llibreria Drac Màgic, INCafé, Museu de Mallorca, Finis Africae, Agrupació Cultural de Porreres, Museu del Calçat i de la Indústria d'Inca, S’Estany a Santa Maria, claustre del CEIP Mestre Colom a Bunyola o Es Fibló a Llubí.

Podeu consultar tota la programació al següent enllaç: https://literanit.cat/