Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell destina 10 milions d’euros als ajuntaments de Mallorca

El Consell destina 10 milions d’euros als ajuntaments de Mallorca

(04/03/2019)

En un acte celebrat a l’edifici sa Quintana de Sineu, el president de la institució insular, Miquel Ensenyat ha signat amb els batles i batlesses de l’illa una nova convocatòria de subvencions 

Els 53 municipis de Mallorca es beneficiaran de la nova convocatòria de subvencions 2018-2019 per dur a terme obres d'inversions de competència municipal i l'adquisició de vehicles i d'immobles per a la prestació de serveis municipals.

Aquesta nova convocatòria està dotada amb un pressupost total de 10 milions d'euros destinats a tots els ajuntaments de Mallorca (excepte Palma).
El president del Consell, Miquel Ensenyat, ha manifestat que "la voluntat del Consell de Mallorca sempre ha estat la de potenciar el municipalisme i que els diners públics es puguin revertir en les economies locals”. “La finalitat d'aquesta convocatòria és cooperar amb els ajuntaments de Mallorca en l'execució d'aquestes obres i projectes per fomentar l'economia dels municipis”. 

L’acte ha tingut lloc a sa Quintana de Sineu, on hi ha assistit el també hi han assistit, el conseller de Desenvolupament Local, Joan Font, el director insular de Cooperació Local i Caça, Joan Manera, el batle de Sineu, Miquel Gelabert,  i l’arquitecte Xavier Mulet qui ha aprofitat per explicar la reforma  de la coberta de l’edifici. Una obra rehabilitada amb les inversions del Consell i en la qual s’han utilitzat bales de palla bales de palla “un excel•lent aïllament tèrmic i també acústic. Obtenir el rendiment de la palla per mitjà d'altres materials costa molts diners.”

Un dels requisits més destacables d'aquesta nova subvenció és que un mínim d'un 20% dels diners sol•licitats per cada ajuntament ha d'anar destinat a millorar i complimentar les condicions d'accessibilitat universal dels equipaments i edificis públics, així com dels espais d'ús públic de titularitat municipal. En aquest sentit, Font ha assegurat que aquest requisit té com a objectiu "fer complir la normativa en matèria d'accessibilitat universal que existeix a les Illes Balears".

D’aquesta manera, cada ajuntament ha presentat un màxim de cinc actuacions comptant amb obres, vehicles i immobles; el conjunt de les actuacions han de ser d'un import igual o superior a 10.000 euros (IVA inclòs) i en cap cas l'import de la despesa subvencionable pot ser superior al valor del mercat. Entre els projectes més interessants 

La subvenció s’ha determinat seguint criteris demogràfics i tenint en compte els nuclis de població de cada municipi: 


• Municipis fins a 3.000 habitants: 240.000 euros 
• Municipis de 3.001 a 5.000 habitants: 195.000 euros 
• Municipis de 5.001 a 10.000 habitants: 150.000 euros 
• Municipis de 10.001 a 20.000 habitants: 120.000 euros
 • Municipis de més de 20.000 habitants: 85.800 euros 

Les subvencions d'aquesta convocatòria es podran destinar a sufragar despeses compreses des de dia 1 de gener de 2018 fins al 30 de desembre de 2019.