Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell està gestionant 49 projectes amb fons europeus, dels quals 13 ja estan aprovats per un valor de 23 milions d’euros

El Consell està gestionant 49 projectes amb fons europeus, dels quals 13 ja estan aprovats per un valor de 23 milions d’euros

(16/05/2022)

  • L’Oficina de Fons Europeus de la institució insular ha assessorat un total de 46 municipis i 3 mancomunitats.
  • «Els fons europeus són una clara oportunitat per al territori de Mallorca», ha assegurat el conseller Javier de Juan.
  • El conseller de Presidència participa en el cicle formatiu sobre l’Estratègia d’Inversions de les Illes Balears i la seva execució en el marc del Pla de Recuperació per a Europa.

El conseller de Presidència, Javier de Juan, ha participat en el cicle formatiu sobre l’Estratègia d’Inversions de les Illes Balears i la seva execució en el marc del Pla de Recuperació per a Europa, al que també han pres part el Govern de les Illes Balears, el Consell de Menorca, el Consell d’Eivissa i l’Ajuntament de Palma. «Els fons europeus són una clara oportunitat per al territori de Mallorca», ha assegurat de Juan. 

Les convocatòries next generation, dirigides a objectius i resultats concrets estableixen un nou marc d'actuació que implica una mirada més estratègica i orientada a l'acció efectiva, ha afirmat de Juan, ja que suposen un nou impuls a canvis i transformacions ja iniciades enfocades cap a un nou model i una nova visió de desenvolupament per als municipis. 

De Juan assegura que des del Consell es fa una intensa feina desenvolupant les possibilitats que ofereixen els fons next generation, tant impulsant projectes propis, com a través de l'Oficina de Fons Europeus, creada al setembre del 2021, per a donar suport i assistència als municipis de menys e 20.000 habitants. 

El Consell de Mallorca està gestionant un total de 49 projectes amb fons europeus, dels quals 13 estan aprovats per valor de 23 milions €, 15 presentats pendent de resolució, per un valor de 16 millones € i 21 estan en procés d’elaboració.

Des de l’OFE s’ha assessorat a un total de 46 municipis i 3 mancomunitats. Actualment  han presentat sol•licitud o l’estan preparant 32 municipis i 1 mancomunitat a 6 convocatòries diferents dels fons Next Generation.

Les prioritats estratègiques del Consell amb l’ajuda dels fons europeus tenen com a objectiu impulsar projectes relacionats amb: el desenvolupament econòmic sostenible i la economia circular, la sobirania alimentaria, i la sobirania energètica, entre altres. Alhora que generen oportunitats i es redueixen desigualtats, es garanteixen els drets individuals de les persones i defensen els drets col•lectius de la nostra societat.

El Consell ofereix suport als municipis a través de l’OFE en tot el procés de les convocatòries next generation i en funció de les necessitats concretes de cada entitat en tot el procés, que inclou no només l’assessorament sobre la viabilitat dels projectes, sinó també el suport en l’elaboració dels pressupostos i en la tramitació de sol•licituds. 

De Juan ha incidit en el compromís de la institució per aconseguir una bona distribució territorial del fons, amb projectes transformadors i resultats reals.