Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell fa una crida a reivindicar els Drets LGTBI cada dia de l'any

El Consell fa una crida a reivindicar els Drets LGTBI cada dia de l'any

(28/06/2022)

La reina Esclarmunda amb motiu de l'Orgull ha incorporat una banda amb la bandera LGTBI a la seva indumentària.

El conseller de Presidència, Javier de Juan, la directora insular d'igualtat i diversitat, Rosa Cursach, acompanyats de la presidenta Ben Amics, Tatiana Casado i de consellers i consellers del Consell de Mallorca han fet una crida a la reivindicació dels Drets LGTBI el dia de l'Orgull i durant cada dia de l'any.

La reina Esclarmunda amb motiu de l'Orgull ha incorporat una banda amb la bandera LGTBI a la seva indumentària i romandrà tot el dia a la porta del Consell de Mallorca. "Estam molt orgullosos que després d'un mil·lenni podem comptar amb la reina Esclarmunda amb la bandera LGTBI", ha dit la presidenta de Ben Amics, Tatiana Casado.

El conseller ha remarcat que tot i que encara queda molt per fer, el compromís amb la defensa dels Drets LGTBI és ferma i es fa feina  des de la Direcció insular d'Igualtat i Diversitat, del Departament de Presidència, és a dir de forma transversal i estructural des de cada un dels departaments del Consell.

De Juan també ha assegurat que el Consell està molt satisfet de la feina que es du a terme en col·laboració amb Ben Amics per arribar al col·lectiu i a qualsevol persona o professional que ho necessiti, amb el Servei d'Atenció Integral (SAI), creat l'octubre de 2020 i present a més de Palma, a Inca i Manacor. Durant el 2021 va tramitar 110 expedients.

La directora insular, Rosa Cursach ha convidat tothom a veure l'exposició que es pot visitar a Palau Reial fins al 3 de juliol, de "40 anys de lluita LGTBI" (1976- 2016). Cursach ha recordat que es va inaugurar fa dos anys i que ara de forma itinerant s'exposa a diferents municipis de Mallorca, la darrera setmana era a Pollença. També ha incidit en el fet que aquest cap de setmana varen ser assassinades dues persones d'un crim d'odi contra el col·lectiu LGTBI a Oslo. "Hem de continuar lluitant perquè els drets aconseguits no desapareguin", ha dit Cursach.

Vídeos

lgtbi