Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell lliura els Premis d’Artesania

El Consell lliura els Premis d’Artesania

(22/03/2017)

El Consell, un any més, reconeix la tasca dels artesans amb el lliurament dels Premis d’Artesania. Els guardonats del 2016 són: Julio Servera Viedma, la Teulera Can Benito i Llucia Magraner Lorenzo.

El president del Consell, Miquel Ensenyat, i el conseller d’Economia i Hisenda, Cosme Bonet, han lliurat els Premis d’Artesania 2016 del Consell de Mallorca. Aquests guardons es donen cada any i són el reconeixement de la tasca dels artesans de la nostra terra.

 


"A Mallorca tenim el repte de ser capaços de diversificar l'economia i l'artesania ha de jugar un paper clau i fonamental", ha assegurat el president. A més, Ensenyat ha afegit que "aquests premis són una mostra de totes les coses belles que es fan a l'illa".

 


Per al conseller Bonet, "avui feim un reconeixement a tot el sector de l'artesania que necessita l'impuls per part de les institucions, per posar-la en valor. Una força que volem traslladar als artesans i ho demostram, ja que hem augmentat les ajudes al sector".

 


D’una banda, el Premi Producte Mallorca 2016, dotat amb 2.000 euros, ha estat per a Julio Servera Viedma, per l’obra Caixeta mallorquina. Es tracta d’una caixeta de pedra de Santanyí, inspirada en les antigues arques de núvia. La caixeta descansa sobre uns peus baixets, enriquits amb decoració tallada. Aquest tipus de caixes s’utilitzaven per guardar-hi joies i objectes petits de valor. Les tècniques aplicades són les de talla i la d’escultura.

 


D’una altra banda, s’ha reconegut la tasca durant més de cent anys de la Teulera Can Benito SL, en la categoria del Premi Trajectòria Artesana 2016, dotat amb 1.500 euros. Aquest taller ceràmic familiar segueix les tècniques de la cultura popular mediterrània, treballa manualment les formes, textures i colors de la ceràmica. Com a peculiaritat, aquesta teulera va participar en la construcció de la Sagrada Família de Barcelona.

 


Finalment, el Premi Impuls Mallorca 2016, dotant amb 1.500 euros, ha estat per a Llucia Magranera Lorenzo, per la peça de joieria Llibertat. És una peça d’argent i de fusta de noguer, amb forma de braçalet, inspirat en els antics grillons. Les tècniques utilitzades per a l’argent són la fosa, el tall, l’embatat i la xarnera; i per a la fusta, la talla, l’encaix i l’esmerilar.

 

El jurat que ha atorgat aquests premis està presidit per la directora insular de Turisme, Promoció Econòmica i Artesania, Paula Ginard, i el formen cinc mestres artesans, com a representants del sector; un membre de l’Escola Superior de Disseny de les Illes Balears; un membre de l’Institut d’Innovació Empresarial (IDI) i una tècnica del Consell de Mallorca.
Les obres guardonades han estat exposades durant la cerimònia dels premis i, a partir d’ara, passaran a ser propietat de la institució insular.