Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell participa a la tradicional trobada a Lluc de la Federació d'Associacions de Persones Majors de la part forana

El Consell participa a la tradicional trobada a Lluc de la Federació d'Associacions de Persones Majors de la part forana

(19/05/2022)

La presidenta Cladera ha assistit a un acte que entre avui i demà reunirà més de 2.000 persones i que feia dos anys que no se celebrava.

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, acompanyada pel conseller de Presidència, Javier de Juan, ha participat a la trobada de persones majors de la part forana. Es tracta d'un acte organitzat per la Federació d'Associacions de Persones Majors de la part forana de Mallorca que tradicionalment s'ha celebrat cada any i que s'ha reprès després de dos anys sense fer-se per mor de la pandèmia.

Entre avui i demà més de 2.000 persones arribades de tots els municipis de Mallorca celebren a Lluc aquesta trobada per mantenir els contactes entre les diferents associacions adscrites a la Federació i per celebrar una ofrena floral a la Mare de Déu de Lluc, que ja s'ha convertit en una tradició.

«És un goig poder-nos retrobar un altre pic, tots junts i amb alegria, celebrant que tornam a la normalitat després d'uns anys tan difícils per tothom però especialment per les persones majors» ha expressat Cladera, que ha aprofitat per agrair als assistents el seu comportament exemplar durant la pandèmia. «Ara és el moment de tornar-se activar, físicament, emocionalment i socialment, i per això el Consell vos vol retornar tot allò que heu fet per nosaltres, posant en marxa iniciatives per animar-vos a fer activitats, ja sigui incrementat les ajudes als clubs i federacions o amb programes propis de la institució destinats a la gent gran», ha apuntat, en relació a programes destinats específicament a les persones majors, com les estades turístiques 'Gaudeix l'Illa Sènior', el nou programa esportiu 'Mou-te amb Salut' a través dels ajuntaments i els programes d'estimulació cognitiva i suport psicosocial de l'IMAS.

Cladera també ha tengut paraules d'agraïment per a la Federació d'Associacions de Persones Majors de la part forana de Mallorca «per seguir endevant tot i les dificultats que han tengut les associacions i pel coratge de seguir liderant el moviment associatiu de persones majors de Mallorca».

Per la seva part, el president de la Federació, Joan Bibiloni, ha donat la benvinguda als assistents i ha expressat la seva satisfacció per poder tornar a celebrar aquesta trobada «després de molt de temps i desitjant a tots els assistents, sobretot, molta salut». A l'acte també ha assistit el batle d'Escorca, Antoni Solivellas

Els Blavets de Lluc han actuat just abans de l'Eucaristia, oficiada pel vicari Antoni Burguera, i durant la qual les associacions presents avui han fet l'ofrena floral.

Avui hi han assistit membres de les associacions de persones majors de Fornalutx, Santa Eugènia, Lloret de Vistalegre, s’Arracó, Llubí, Banyalbufar, Petra, Puigpunyent, Sineu, Sant Joan, Binissalem, Santanyí, Ariany, Cala d’or, Montuïri, port de Sóller, Biniali, Estellencs, Porreres, Alcúdia, Vilafranca, Búger, Esporles, Selva, Inca i Consell.

Demà hi assistiran les associacions de gent gran de Portocolom, ses Salines, Santanyí, Felanitx, sa Pobla, Palmanyola, Portocristo, Santa Margalida, Punta de n´Amer sa Coma, Sóller, Pollença, Costitx, Capdepera, Alcúdia i Maria de la Salut.

La jornada ha continuat amb un dinar de germanor.