Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell s’interessa per la creació d'un museu marítim i naval a Sóller

El Consell s’interessa per la creació d'un museu marítim i naval a Sóller

(19/01/2016)

El president del Consell, Miquel Ensenyat, s’ha reunit avui dematí amb diversos representants de l'Ajuntament del municipi, la Lliga Naval i la Marina per establir les condicions per poder fer realitat un museu d'interpretació marítim i naval.

El president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, s’ha reunit avui dematí amb representants de l'Ajuntament de Sóller, encapçalats pel batle Jaume Servera, per valorar la creació d'un futur museu marítim i naval. “Aquesta idea ja fa temps que és damunt la taula, però ara pareix que hi ha més voluntat i que resultaria econòmicament viable. Hi ha possibilitats reals que sigui així”, ha assenyalat Servera.

 

La idea del projecte és unificar l'antic Museu del Mar –tancat des de 2011- i una ampliació, la qual inclouria el far de sa Creu, el far Antic, la casa del faroner, el passeig i el túnel. Amb aquesta nova infraestructura se'l podria dotar d’un nou contingut que implicaria explicar el comerç marítim i fins i tot el fenomen de la immigració al municipi, sempre amb la garantia que fos viable des del punt de vista econòmic.

 

Per part del Consell, Ensenyat ha considerat una prioritat teixir una xarxa d'institucions implicades en aquest projecte, així com l'elaboració del full de ruta que detalli les passes que s'han de seguir per crear aquest futur museu marítim i naval.

 

“Hem de fer valer el material patrimonial de què disposam. La venda del patrimoni de l’illa és tràgica per a tothom. La creació d’un centre d'aquestes característiques tan sols es podrà dur a terme amb la implicació de diverses institucions i col·lectius”, ha assenyalat el president del Consell.

 

A més del Consell de Mallorca i l’Ajuntament de Sóller, eren presents a la reunió d’avui dematí Lola Pujades i Concepción Bonany, de la Real Lliga Naval, i José Márquez, de l’Armada