Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell senyalitzarà les vies ciclistes recomanables

El Consell senyalitzarà les vies ciclistes recomanables

(28/09/2017)

Així s’ha tractat avui a la Comissió de Seguretat Viària per a Ciclistes que s’ha celebrat a les dependències del Consell de Mallorca. És un projecte que s’ha presentat per a ser finançat amb l’impost de turisme sostenible.

El vicepresident i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles, i la consellera de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, han presidit la reunió de la Comissió de Seguretat Viària per a Ciclistes que s’ha duit a terme a  les dependències del Consell de Mallorca. També hi han assistit la directora insular d’Esports, Margalida Portells; el director insular d’Infraestructures i Mobilitat, Joan Cifre, i el director de Territori i Paisatge, Miquel Vadell.  

Durant la trobada, s’ha explicat que el Consell durà a terme la senyalització de les vies recomanables a les carreteres i camins que figuren al Pla de Vies Ciclistes. A més, la consellera Garrido ha recordat que aquest Pla encara es troba en exposició pública per si algun dels assistents estava interessat en fer alguna aportació per millorar-lo. El termini per a presentar al·legacions acaba el proper 4 d’octubre, després d’haver estat 45 dies en exposició pública.

Per primera vegada a Mallorca, hi haurà una senyalització clara i homogènia per a les vies ciclistes. A més, es pretén fomentar la seguretat per als ciclistes tant de Mallorca com dels aficionats i professionals que ens visiten cada any.

S’instal·laran distints tipus de panells informatius generals, almenys 1 per cada nucli de població, i senyals indicatives i complementàries que poden guiar als ciclistes com també avisar de començaments de grans pujades. El cost estimat d’aquesta intervenció és de 370.678 euros. La institució insular ho ha presentat a la Conselleria d’Innovació, Recerca i Turisme per a que sigui finançat pel Pla anual d’impuls al turisme sostenible. No obstant això, el Consell vol apostar per aquest projecte i si no sortís subvencionat, s’assumiria amb recursos propis.

Les vies que se senyalitzaran són les que figuren com a preferents al Pla de vies ciclistes. En total, hi ha 725 quilòmetres de vies preferents que són aquelles carreteres secundàries amb poc trànsit, camins veïnals o vies de servei.

El cicloturisme és un dels elements principals que ajuden a fomentar un turisme que respecta l’entorn i ve en temporada mitjana i, al mateix temps, llevar pressió a la temporada alta. A Mallorca, hi ha més de 120 hotels especialitzats en cicloturisme i s’estima que genera un moviment econòmic de 60 milions d’euros a l’any.