Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Cor del Teatre Principal exhaureix les entrades al seu concert a la Berliner Philarmonie, un dels principals auditoris del món

El Cor del Teatre Principal exhaureix les entrades al seu concert a la Berliner Philarmonie, un dels principals auditoris del món

(12/04/2015)

L'actuació, que ha suposat la primera sortida internacional del Cor Juvenil i el primer espectacle on ambdues agrupacions ha actuat juntes l'estranger, ha estat ovacionat pel públic

El Cor del Teatre Principal, juntament amb el Cor Juvenil, ha viscut avui un dia històric amb el concert que ha ofert amb l'orquestra Berliner Symphoniker a l'auditori Berliner Philarmonie, completament ple, amb un programa dedicat a Ludwig van Beethoven, que ha estat ovacionat pel públic.


Aquesta actuació ha estat possible gràcies a la col·laboració entre el Teatre Principal i el Festival Música Mallorca, dirigit per Toyo Masanori Tanaka i Wolf Bruemmel, que cada any ofereix els seus concerts a la històrica sala de Ciutat.


El concert ha estat dirigit per José María Moreno, director del Cor i director artístic del Teatre Principal de Palma. A més també hi han destacat els solistes mallorquins Roger Berenguer, tenor, i Inma Hidalgo, soprano, ambdós formats als cors filials del Teatre Principal. El quadre de solistes del concert s'ha completat amb la soprano Antje Bitterlich, la mezzosoprano Kremena Dilcheva, el baix Norman D. Patzke i la clavecinista Cassandra Wyss.

 

El programa ha estat dedicat exclusivament a Ludwig van Beethoven i l'han format tres grans peces del compositor alemany: l'obertura de l'òpera "Fidelio op. 72", la "Fantasia per a clavecí, cor i orquestra op. 80" i la "Simfonia n. 9 op 125", coneguda popularment com a "Himne de l'alegria".


Aquest concert, que ha fet desplaçar a Berlín, prop de 130 mallorquins, la majoria coristes, a més de familiars, suposa la primera sortida internacional del Cor Juvenil, i la primera vegada que el Cor Juvenil i el Cor del Teatre Principal actuen junts a l'estranger. Dins el capítol d'anècdotes cal afegir que les coristes han estrenat nou vestuari, de color negre.


La Berliner Philarmonie és un dels principals auditoris del món i és la seu de l'orquestra Berliner Philarmoniker, de la Berliner Symphoniker, i de l'orquestra de la Ràdio i Televisió Alemanya. Va ser construït a principis dels anys 60 per l'arquitecte Hans Scharoun, sota els auspicis de Herbert von Karajan, que llavors era el director de la Berliner Philarmoniker. Compta amb diverses sales de concerts. La principal, on ha actuat el Cor, té una capacitat de 2.440 espectadors, i és coneguda com a Sala Karajan.

 

Entre les autoritats presents, a més de la directora gerent del Teatre Principal, Margalida Moner, també hi ha assitit el cònsol espanyol a Berlín, Rafael Chaves.