Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El municipi de Consell ja té tanatori

El municipi de Consell ja té tanatori

(25/06/2021)

El Consell de Mallorca hi ha fet una aportació de 195.000 euros a través del pla de subvencions per a obres i actuacions de competència municipal

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, i el conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, han assistit a la inauguració del nou tanatori de Consell amb el batle d’aquest municipi, Andreu Isern. El projecte ha comptat amb el suport econòmic de la institució insular mitjançant el Pla d'inversions municipals, amb una ajuda de 195.000 euros. La construcció d’aquesta nova infreastructura municipal ha tengut un cost total de 667.678,54 euros.

Es tracta del primer tanatori del municipi, que s’ha ubicat just al costat del cementeri, amb dos accessos peatonals i amb accés directe des de la carretera d’Alaró. Compta amb dues sales de vetlles, recepció, sala comú i aparcament, ha estat construït amb criteris de sostenibilitat i eficiència energètica, i s’ha fet ús de materials integrats en l’entorn.

“Estam satisfets d’haver contribuït a què Consell ja pugui tenir un equipament que era molt necessari i se doni resposta a una necessitat dels residents, que fins ara s’havien de desplaçar a un altre municipi” ha expressat la presidenta Catalina Cladera, amb relació a l’aportació de la institució insular mitjançant el Pla d’Inversions Municipals. “En aquests moments tenim en diferents plans més de 70 milions d’euros mobilitzats perquè els ajuntaments de Mallorca puguin invertir en equipaments municipals necessaris, que tenen un gran impacte sobretot als municipis més petits i que també ajuden a reactivar l’economia local”, ha apuntat Cladera.

“Era una demanda històrica del municipi” ha expressat al batle Andreu Iseran, perquè “la població s’ha doblat en els darrers 25 anys i la infraestructura de què disposaven fins ara era insuficient”.

La nova obra forma s’inclou dins el projecte d’ampliació del cementeri municipal de l’Ajuntament, que tendrà un cost total d'1.322.000 euros i suposarà la inversió més grossa feta al municipi.