Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Ple del Consell aprova amortitzar el deute pendent de la reforma integral del Teatre Principal de Palma

El Ple del Consell aprova amortitzar el deute pendent de la reforma integral del Teatre Principal de Palma

(06/10/2022)

La institució insular reacciona davant l’augment dels interessos i decideix cancel·lar anticipadament el préstec subscrit l’any 2006

El Ple del Consell aprova una modificació de crèdit a favor del Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística per amortitzar el préstec de les obres fetes al Teatre Principal de Palma entre els anys 2005 i 2007. D’aquesta manera, el pressupost d’enguany del departament insular augmenta 7.367.865,16 euros, una quantitat que es correspon amb la liquidació total del crèdit.

Un informe de Tresoreria de la institució insular ha determinat convenient la cancel·lació anticipada del préstec de la Fundació del Teatre Principal de Palma. El Consell de Mallorca reacciona així a l’augment dels interessos i decideix amortitzar la totalitat del deute pendent.

El préstec, subscrit l’any 2006, en un principi havia d’acabar l’any 2029. Per tant, la institució insular fa un esforç econòmic per cancel·lar el préstec bancari set anys abans del venciment inicialment previst.

Reforma integral

El Teatre Principal de Palma va haver de tancar l’any 2001 a causa del seu estat desfavorable. Des del tancament i fins a la posterior obertura, el teatre va continuar l’activitat en escenaris alternatius.

Les obres per dur a terme la reforma integral de l’edifici varen començar l’any 2005 i s’encarregaren a l’arquitecte Felipe Delgado Laguna. El projecte es va basar en la idea d’adequar el recinte a les necessitats actuals, amb els avenços tecnològics pertinents. L’ampliació es va traduir en un cos metàl·lic exterior, totalment neutre i, a l’interior, l’altura de l’escenari s’amplià de 14 a 23 metres. Les obres varen suposar una inversió de 21 milions d’euros i dos anys de treballs.

El Principal va tornar a obrir la porta l’abril de 2007, amb una sessió inaugural a càrrec del pianista Ivo Pogorelich, el Cor del Teatre i l’Orquestra Simfònica de Balears Ciutat de Palma.