Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El ple del Consell aprova dues iniciatives per donar suport a l’activitat esportiva dels clubs de Mallorca

El ple del Consell aprova dues iniciatives per donar suport a l’activitat esportiva dels clubs de Mallorca

(20/09/2022)

La institució insular destinarà un total de 2,1 milions d’euros al patrocini esportiu per a societats anònimes esportives de Mallorca, al suport publicitari per als altres clubs de categories superiors i a ajudar l’esport base

El Consell de Mallorca, a través del Departament de Transició, Turisme i Esports, aposta per donar suport a diferents clubs i entitats esportives de Mallorca a través de diverses iniciatives que es dotaran amb 2,1 milions d’euros. L’objectiu és subvencionar iniciatives com el patrocini esportiu per a societats anònimes esportives de Mallorca, el suport publicitari per la resta de clubs esportius de categories superiors i l’increment de la partida que el Consell destina a subvencions directes a clubs que s’atorguen anualment des de la Direcció Insular d’Esports.

Aquesta aportació suplementària, aprovada avui pel ple del Consell, se substanciarà a través de dues modificacions de crèdit. La primera, per valor d’1,2 milions d’euros servirà per dotar un expedient de patrocini esportiu a les societats anònimes esportives de Mallorca (RCD Mallorca SAD i CD At. Baleares SAD). Aquests patrocinis esportius quedaran vinculats a la difusió més àmplia dels valors de l’esport i de la societat mallorquina (cohesió social, drets públics, sostenibilitat, foment dels productes locals...).  

La segona modificació de crèdit, de gairebé 850.000 euros, habilitarà partides perquè el Consell concerti suports publicitaris amb la resta de clubs de Mallorca de categories superiors, com el Palma Futsal, el Vòlei Palma, el Vòlei Manacor o el Palma Bàsquet, entre d’altres. I, finalment, aquesta modificació de crèdit també dotarà l’increment de la quantitat de subvencions que ja es destinen als clubs esportius de Mallorca en virtut de la seva feina amb l’esport base.

El conseller de Transició, Turisme i Esports del Consell, Andreu Serra, ha destacat que “aquesta aprovació de crèdit aprovada inicialment al plenari suposa un abans i un després pels clubs que estan en primeres categories. És una aposta directa que ens posa a nivell de la resta de les comunitats autònomes”. A més, Serra ha afegit que “aquest suport és un altaveu magnífic i immillorable per donar a conèixer les competències que té el Consell de Mallorca en aquesta matèria, des d’un punt de vista de cohesió, projecció exterior, sostenibilitat i circularitat. Apostant sempre pels valors socials, mediambientals, culturals i patrimonials”.

Un cop més el Consell de Mallorca referma el seu vincle amb la pràctica esportiva de base, i amb l’activitat dels clubs esportius d’elit, com a referents en la pràctica esportiva i la funció social de l’esport com a factor cohesionador, que potencia de la imatge de Mallorca a través dels assoliments esportius a les diferents competicions.