Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El poliesportiu Sant Ferran finalitza la primera fase de millores per adaptar-se a paràmetres d’eficiència energètica

El poliesportiu Sant Ferran finalitza la primera fase de millores per adaptar-se a paràmetres d’eficiència energètica

(29/04/2021)

El procés d’incorporació d’energies renovables al pavelló i la renovació del sistema hídric dels vestidors tenen per objectiu reduir el consum energètic de la instal·lació

El poliesportiu de Sant Ferran, centre esportiu del Consell de Mallorca, ha iniciat un procés d’incorporació d’energies renovables per reduir el consum energètic de la instal·lació. Unes millores emmarcades en el projecte de reforma integral que aquesta instal·lació té previst executar en el termini 2020-2022.

En la línia de millores en l’àmbit d’eficiència energètica, la primera actuació ha estat canviar tot el sistema hídric dels vestidors i les lluminàries del pavelló, una obra amb una inversió de 144.146 euros, que permetrà un estalvi energètic considerable en els pròxims anys. Les reformes de millora s’han executat instal·lant 18 plaques solars que aportaran aigua calenta sanitària (ACS). D’altra banda, i en la mateixa línia, s'han canviat els 12  focus del pavelló a tecnologia LED que en millora la qualitat i en redueix el consum, i està previst canviar la totalitat de les lluminàries exteriors a aquest sistema en breu.

Aquesta segona part de reformes compleix amb l’objectiu d’adaptar progressivament la instal·lació esportiva a diferents paràmetres d’eficiència energètica, la qual cosa suposarà un estalvi considerable de gas. Com ha destacat el conseller de Turisme i Esports, Andreu Serra, «a partir d'aquí totes les millores al poliesportiu de Sant Ferran aniran sempre vinculades a incloure energies renovables per contribuir a reduir el consum energètic i l’emissió de CO2 a l'atmosfera, fent-lo cada cop un espai més sostenible». 

Així mateix, la Direcció Insular d’Esports del Consell ja ha iniciat el projecte de col·locació de pèrgoles cobertes de plaques fotovoltaiques i punts de càrrega de vehicles elèctrics a l'aparcament. Aquestes plaques  generaran energia per al consum propi de la instal·lació, amb un cost de l'obra de  261.366 euros, i està previst que es dugui a terme en el període 2021.

Un projecte amb final previst al 2022

El poliesportiu de Sant Ferran, ubicat al carrer de l’Uruguai de Palma, al barri del Camp Redó, és una instal·lació esportiva propietat del Consell de Mallorca que actualment disposa de camp de futbol, pistes, piscina descoberta i un pavelló interior, i està oberta a federacions, clubs i altres entitats, amb els quals manté acords d'ús. Les entitats esportives, centres escolars i associacions poden llogar aquestes instal·lacions.

Les reformes del poliesportiu varen començar el 2020 amb l’enderroc de les cases antigues de Son Oliver, situades a la zona de l’aparcament i amb l'obra de millora del camp de futbol: la instal·lació d’una gespa de nova generació amb doble filament i base d'amortiment per jugar-hi a futbol 11, futbol 7 i rugbi escolar. 

La segona part s’ha executat amb l’objectiu de fer les instal·lacions més sostenibles i, el que queda del 2021, està prevista una tercera fase de reformes, que permetrà reparar i pintar les pistes de bàsquet i altres zones polivalents, l’establiment d’un control d'accés, així com crear punts de càrrega per a vehicles elèctrics. 

La temporada actual, 2020-21, l'espai rebrà aproximadament 300 usuaris al dia procedents de vuit federacions —la de futbol, per a l'entrenament d'àrbitres, i les de tennis, gimnàstica, tennis de taula, FESAIB, bàsquet, rugbi i tir amb arc—, també de dos centres educatius que l'aprofiten per fer-hi classes d'educació física, d'una associació de mares i pares, de dues fundacions socials, 10 clubs esportius de Palma i, puntualment, particulars que l'usen per a activitats organitzades per la Direcció Insular d'Esports.