Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, va assistir ahir a l'homenatge que va retre l'Obra Cultural de Campos al filòleg Joan Veny

El president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, va assistir ahir a l'homenatge que va retre l'Obra Cultural de Campos al filòleg Joan Veny

(11/08/2015)

El president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, i el conseller Lluís Apesteguía varen assistir ahir a l'homenatge que va retre l’Obra Cultural de Campos a Joan Veny i Clar, el veí més il·lustre. La celebració suposava un altre reconeixement més per al destacat filòleg, que enguany també ha estat guardonat amb el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes, atorgat per Òmnium Català al Principat.

La labor de Veny és una de les més destacades en l’àmbit de la filologia i les seves aportacions a la dialectologia són reconegudes de manera unànime i internacional. La seva obra magna, que començà el seu mestre Antoni M. Badia i Margarit, és l'Atles lingüístic del domini català, el qual recull en nou toms la riquesa lèxica de l’idioma, per a la qual cosa va ser necessari fer entrevistes arreu dels Països Catalans durant tota una dècada. «Malgrat les diferències que hi ha entre dialectes, la llengua és una», va explicar el prestigiós filòleg i catedràtic emèrit de la Universitat de Barcelona.

Veny va fer un repàs per la seva carrera, que abasta més de sis dècades, i va expressar de manera reiterada el seu amor per la llengua i per les diferències que enriqueixen el llenguatge. Autor d'una col·lecció important de manuals i assajos, va ampliar els estudis a Lovaina, on va tenir «l'oportunitat de conèixer els romanistes més importants», va explicar l’homenatjat. Ensenyat, per la seva banda, va declarar que «una figura d'aquesta importància ha de ser un referent cultural que ens ensenyi a defensar i voler una llengua que és lliure i poderosa».

En l’acte d’ahir varen acompanyar l'homenatjat la presidenta de l'Obra Cultural Balear de Campos, Antònia Sitjar, i el professor de la Universitat de les Illes Balears i membre de l’Institut d’Estudis Catalans, Joan Mas i Vives, qui es considera un deixeble de l'obra de Veny. També hi havia diferents autoritats, com el batle de Campos o la portaveu del Partit Popular al Parlament, Marga Prohens.