Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El projecte Domus guanya el concurs arquitectònic de la residència de Marratxí

El projecte Domus guanya el concurs arquitectònic de la residència de Marratxí

(10/05/2017)

El projecte de Santiago Vives ha estat el guanyador d'entre un total de 67 projectes provinents de tota Europa que es presentaren al concurs, dotat amb 15.000 euros,

Avui s’ha presentat a la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació el projecte guanyador del concurs arquitectònic convocat pel Consorci de Recursos Sociosanitaris de les Illes Balears per construir la futura residència per a persones majors dependents ubicada a Marratxí. Es tracta del projecte Domus, de Santiago Vives, que ha rebut el primer premi del concurs, dotat amb 15.000 euros, de qui el jurat ha destacat l’equilibri entre funcionalitat i disseny.

 

La residència, segons ha explicat la consellera de Serveis Socials i Cooperació, Fina Santiago, oferirà 100 places per a persones en situació de dependència i està previst que comenci a funcionar a finals de l’any 2019. El cost total de la residència és de 8’5 milions d’euros i és un model de col·laboració institucional. Per una banda, l’Ajuntament de Marratxí cedeix el terreny, mentre que la Conselleria de Serveis Socials i l’Institut Mallorquí d’Afers Socials, que es farà càrrec de la seva gestió, financen al 50% la construcció de la residència.

 

La consellera Fina Santiago ha apuntat que “s’acabarà la legislatura amb 600 noves places residencials per a persones amb dependència”, en referència a la construcció d’aquesta residència a Marratxí, la que es construirà a Ciutat Jardí, a Palma, i la que està prevista fer a Son Dureta, a més de les places noves que ja s’han creat des de l’inici d’aquesta legislatura.

 

El vicepresident de l’IMAS, Javier de Juan, ha destacat que l’àrea metropolitana de Palma necessita infraestructures com aquestes i s’ha mostrat satisfet d’haver participat activament en la construcció d’un centre residencial. A banda de la col·laboració institucional que suposa un projecte com aquest, “s’ha donat importància a la funcionalitat de l’edifici, tant per als usuaris com per als treballadors”, ha apuntat De Juan.

 

El batle de Marratxi, Joan Francesc Canyelles, per a qui la construcció de la residència “és un dels projectes estrella per al municipi”, ha destacat que la proposta guanyadora respecta i aprofita una ubicació triada especialment pel seu entorn agradable.

 

Des del Col·legi d’Arquitectes de les Illes Balears, Ignacio Salas ha assegurat que el fet d’haver convocat un concurs “ha una experiència que ha funcionat molt bé” i “dóna garanties perquè pugui sortir un bon projecte”.

 

Santiago Vives, responsable de la proposta guanyadora, ha explicat que la base del projecte ha estat harmonitzar els criteris arquitectònics amb un ús funcional de l’edifici. L’edifici, de tipologia compacta amb dues plantes i soterrani, s’estructurarà al voltant de quatre patis interiors enjardinats, que seran l’eix vertebrador de tota la residència.

 

En total, es presentaren al concurs 67 projectes de tota Europa. El segon premi, dotat amb 5.000 euros ha estat pel projecte Pine, de l’Estudio Vivas Arquitectos i Pau Vidal i el tercer, amb 4.000 euros, pel projecte Ca Nostra de Bayona Valero Arquitectes Associats, Ensenyat Tarrida Arquitectes. D’aquí a un mes, aproximadament, s’exposaran públicament els projectes arquitectònics seleccionats.