Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El projecte fotogràfic Ghost Stories, de Federico Clavarino, publicat en forma de llibre

El projecte fotogràfic Ghost Stories, de Federico Clavarino, publicat en forma de llibre

(28/06/2021)

Va ser guardonat amb el Premi Mallorca de Fotografia 2019

La vicepresidenta del Consell i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, ha presentat avui horabaixa als jardins de la Misericòrdia el llibre del Premi Mallorca de Fotografia 2019, Ghost Stories, acompanyada de la directora insular de Cultura, Maria Pastor, Francesc Bonnín, director de l'Arxiu del So i la Imatge (ASIM), Montse Puig, editora d'Ediciones Anómalas, i el guanyador Federico Clavarino, connectat per videoconferència des de l'Equador.

Durant presentació, la consellera ha recordat que una vegada atorgat el premi, l'obra premiada va estar exposada a Sa Nostra i ara ha estat publicada en aquest llibre per Ediciones Anómalas "amb l'objectiu de fer-la perdurar en el temps i que pugui arribar a més persones". De fet, el llibre de Ghost Stories, del qual s'ha fet una primera tirada de mil exemplars, es distribuirà a llibreries de Mallorca i de l'Estat estatal així com a fires estatals i internacionals.

Busquets ha afegit que, tant amb l'exposició com amb el foto llibre, "contribuïm entre totes a incrementar la producció cultural alhora que dinamitzam el sector".

Clavarino, ha explicat que el llibre "és com una constel·lació de fotografies, objectes, llocs i textos que s'uneixen i ofereixen a qui el llegeix la possibilitat de fer-se preguntes i interactuar així de qualque manera amb el projecte".

D'altra banda, Puig, ha destacat que, amb l'edició d'aquest llibre "s'ha posicionat Mallorca a un lloc important en el mapa de la fotografia i és una gran fita". A més, l'editora ha explicat que seguia el treball de Clavarino des de feia estona i que "ha estat un regal poder editar un llibre amb el seu projecte".

Francesc Bonnín, director de l'Arxiu del So i la Imatge, va celebrar l'èxit de la convocatòria de l'anterior edició i ha recordat que ja està oberta l'edició d'enguany, animant a tots els fotògrafs, artistes i creadors a participar-hi. Dintre del guardó, inclou l'edició d'un llibre, una exposició i una dotació econòmica que passa aquest any de 7.000 a 8.000 euros.

Ediciones Anómalas és una editorial amb seu a Barcelona i especialitzada en foto llibres, a més de comptar amb una gran projecció nacional i internacional. Va ser escollida per concurs públic obert. Serà l'editorial responsable també per l'obra guanyadora d'enguany així com una possible pròrroga per al Premi Mallorca de Fotografia 2021.