Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Teatre Principal lamenta la mort de Pere Noguera, que en va ser director entre 1995 i 2001

El Teatre Principal lamenta la mort de Pere Noguera, que en va ser director entre 1995 i 2001

(03/07/2017)

El Teatre Principal de Palma se suma al condol per la mort de Pere Noguera Vizcaíno, director d’escena i il·luminador teatral. Noguera va dirigir el Principal entre els anys 1995 i 2001. En senyal de dol, les banderes del Teatre Principal romandran a mitja asta durant tres dies.

Durant els anys que Noguera va ser al capdavant del Teatre Principal de Palma, la històrica sala de Ciutat va fer un gir i començà a orientar-se cap a la producció pròpia i a posar en valor a professionals i dramaturgs illencs. A més, va posar les bases per a que el Principal es transformàs en fundació, com a entitat institucional i de gestió; i al mateix temps, començà a treballar en la reforma de l’edifici, un llarg procés que culminaria en la seva reobertura el mes d’abril de 2007.

 

Com a director d’escena, va dirigir nombroses produccions teatrals al Teatre Principal, d’entre les quals destaca Les alegres casades de Windsor, de William Shakespeare, que s’estrenà al Grec de Barcelona el 1985 i un any després al Principal; Benet Esteva, de Gabriel Sabrafín també el 1985; o els Desbarats de Villalonga, el 1994.

 

També fou el director d’escena de diversos títols de la Temporada d’Òpera del Teatre Principal com Rigoletto i Nabucco, a finals dels anys 80, ambdues de Verdi; o Le docteur miracle, de Bizet, el 2008.

 

Pot ser la faceta de dissenyador d’il·luminació sigui la menys coneguda de Pere Noguera i, en canvi, ha estat la més estesa al llarg de la seva dilatada i prolífica trajectòria professional. La llista de muntatges teatrals i espectacles de tota casta és molt llarga però convé recordar-ne alguns com el concert de Maria del Mar Bonet a la plaça del Rei de Barcelona, Miromar, espectacle Miró a Ses Voltes de Palma el 1993 i a Berlin el 1995, o les òperes Carmina BuranaDon CarloAndrea Chenier, entre moltes d’altres.

 

En senyal de dol, les banderes del Teatre Principal romandran a mitja asta durant tres dies.