Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El TSJIB suspèn la carrera professional del Consell de Mallorca

El TSJIB suspèn la carrera professional del Consell de Mallorca

(27/04/2018)

La consellera Carmen Palomino s’ha reunit amb els sindicats signants de l’acord per explicar-los la situació i que, a partir de la nòmina del mes maig, deixaran de cobrar aquest complement, en compliment de la interlocutòria judicial.

El Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) ha suspès el pagament a compte de la carrera professional per als treballadors i treballadores del Consell de Mallorca. Tot i no compartir els arguments de la interlocutòria judicial, la institució està obligada a suspendre el pagament a partir de la nòmina del mes de maig. 

La consellera de Modernització i Funció Pública, Carmen Palomino, ha manifestat que «es torna anar en contra del drets dels treballadors i treballadores de la institució. Tot i que executarem la decisió, no compartim el contingut».

A més, Palomino ha afirmat que «hem de recordar que la senyora Maria Salom era la presidenta del Consell durant la passada legislatura i va retallar drets des de dins de la institució i ara, des d’una altra administració, segueix amb els retalls».

La decisió del TSJIB estima el recurs que la Delegació del Govern va interposar després que el Jutjat Contenciós Administratiu no imposés mesures cautelars al recurs que havien presentat contra l’acord de carrera professional del Consell.

Des de la institució insular, es defensa que l’acord de carrera professional que es va aprovar al Ple de març de 2017, s’ajusta a la normativa existent. Per una banda, està reconegut a al Llei de funció pública de les Illes Balears i, a més, està previst al pressupost del Consell dins els límits de despesa de personal marcats per l’Estat.

Per aquest motiu, s’ha convocat d’urgència una reunió amb els sindicats que signares l’acord i membres del Departament de Modernització i Funció Públic. A la reunió, se’ls ha informat de les passes que se seguiran a partir de la suspensió que s’ha conegut avui i que afectarà a més de 2.060 treballadors i treballadores públics.