Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Els ajuts del Consell pel foment de l’artesania ja arriben a més de 250 artesans i sumen 473.000 euros

Els ajuts del Consell pel foment de l’artesania ja arriben a més de 250 artesans i sumen 473.000 euros

(10/06/2022)

Una cinquantena d'artesans i 5 associacions vinculades a aquest col·lectiu han resultat beneficiats de la darrera convocatòria d'ajuts per al foment de l'artesania impulsats per la direcció insular d'Artesania, depenent del Departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament local del Consell de Mallorca. La resolució amb els beneficiaris ha estat publicada ja al Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) i recull l'adjudicació de 100.000 euros a cinquanta artesans i altres 5 associacions.

Des de 2019 les ajudes del Departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament local del Consell de Mallorca ja han arribat a 256 artesans i 14 associacions que agrupen a aquest sector. En total 473.000 euros que han aprofitat per dinamitzar i rellançar un dels sectors que més s'ha vist perjudicat per la crisi derivada per la Covid-19. De fet, en els darrers dos anys molts dels artesans no han pogut participar de fires i mercats (la seva principal font d'ingressos) tenint en compte la seva suspensió.

Segons el conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, "amb aquestes ajudes hem pogut constatar com el sector ha incrementat la seva productivitat i competitivitat gràcies a l'aposta per la innovació, la incorporació de les TIC i una major orientació cap a la comercialització del producte". A més, segons el conseller, "aquests avanços també han contribuït a l'entrada de nous perfils professionals, que previsiblement dinamitzaran de manera important l'activitat artesana en els pròxims anys".

Així, Alzamora ha destacat que el sector artesà "suposa una gran oportunitat, ja que a través de la qualitat i excel·lència dels productes; la seva exclusivitat, singularitat i la reputació pel seu compromís social i cultural, permet crear una proposta de valor diferencial per impulsar la transformació econòmica". En aquest sentit, Jaume Alzamora ha recordat que el sector artesà representa al conjunt de l'Estat entorn del 2,4% del PIB industrial i un 0,4% del PIB total.

En aquest context, la directora insular d'Artesania, Marta Català, ha conclòs que "és un sector clau i continuarem dedicant els nostres esforços a garantir el seu futur i la seva projecció com a revulsiu econòmic i transformador".