Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Els Bombers de Mallorca participen a un simulacre d’incendi forestal amb els cossos de seguretat de les Illes Balears i l’UME

Els Bombers de Mallorca participen a un simulacre d’incendi forestal amb els cossos de seguretat de les Illes Balears i l’UME

(01/06/2022)

D’aquesta manera es preparà la temporada d’incendis, posant en pràctica mesures d’autoprotecció i rescat de persones.

Els Bombers de Mallorca han participat avui dematí, juntament amb el demés cossos d’emergències de les Illes Balears i la Unitat Militar d’Emergències (UME), a un simulacre d’un incendi forestal de nivell 2 a Capdepera. Aquestes exercicis tenen com objectiu reforçar la coordinació i la cohesió de tots els organismes que participen en una emergència, sobretot atesa la proximitat de la temporada de risc d’incendis forestals.

El director insular d’Emergències, Pedro Orfila, que ha assistit a les pràctiques, ha afirmat que «simulacres com aquestes permeten, sobretot, exercitar canvis de responsabilitats derivats de la evolució d’una emergència, i la integració de organismes i capacitats de reforç a les estructures inicials».

Durant l’exercici, ubicat a la urbanització Costa de Canyamel, els coordinadors del simulacre han anat generant incidències o exercicis, amb afecció a habitatges o persones de manera greu, per posar en pràctica la mobilització dels llocs de comandament i la transferència d’informació per al relleu de l’emergència segons l’INFOBAL, per implementar mesures d’autoprotecció i rescat de persones, així com testar i validar els procediments operatius de col·laboració interinstitucionals i l’activació de recursos. També s’ha entrenat la integració dels recursos d’extinció (mitjans aeris i terrestres) i la seva coordinació. 

El dispositiu humà ha superat les 200 persones, amb prop de 30 mitjans terrestres dels diferents organismes intervinents i el suport de 2 helicòpters de l’UME, dos de l’IBANAT, a més d’un avió i un FOCA i dos drons de la DGEI.

El simulacre ha comptat, a més dels Bombers de Mallorca, amb efectius de la Direcció General d’Emergències i Interior, de l’112, de l’IBANAT, del cos dels Bombers de Palma, del SAMU 061, de l’AEMET, de la Policia Nacional, de la Policia Local de Capdepera, de l’IBETEC, de Creu Roja, de Delegació del Govern, com també amb efectius de l’UME, de la Comandància General de Balears (COMGEBAL), de la Guàrdia Civil i de voluntaris de Protecció Civil. També hi ha participat Endesa i l’Institut de Medicina Legal i Ciències Forenses de les Illes Balears.