Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Es constitueix el nou patronat de la Fundació Teatre Principal de Palma.

Es constitueix el nou patronat de la Fundació Teatre Principal de Palma.

(11/08/2015)

El director insular de Cultura, Rafel M. Creus, ha estat designat director gerent en funcions del Teatre Principal de Palma fins que s’elegeixi nou gerent a través d’un concurs obert de mèrits.

El nou Patronat de la Fundació Teatre Principal de Palma ha quedat constituït aquest migdia en una sessió celebrada a Palau Reial, a la qual han assistit el president del Consell, Miquel Ensenyat i el vicepresident de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles, com a president i vicepresident respectivament del nou Patronat. Durant la reunió també s’ha aprovat la designació del director insular de Cultura, Rafel M. Creus com a nou director gerent en funcions del Teatre Principal. 

El vicepresident de Cultura, Francesc Miralles, ha explicat que fins a final d’any “la intenció és posar en marxa un procés de debat i diàleg amb el món de les arts escèniques per definir el model de polítiques culturals que ha de desenvolupar el Consell. El Teatre Principal no pot defugir aquest debat com a punta de llança del sector. Hem de definir quin ha de ser el seu paper dinamitzador, consensuar un model i convidam a totes les forces polítiques a participar-hi”. Dins aquest debat també es posarà damunt la taula un nou sistema per triar el director gerent del Teatre, a través d’un concurs obert de mèrits. Mentrestant, el director insular de Cultura, Rafel M. Creus, assumirà de manera transitòria el càrrec de director gerent del Teatre Principal de Palma, pel qual no rebrà cap retribució. Creus, que ha estat escollit per 8 vots a favor i 3 abstencions –dels vocals del Pi i del PP-, ha demanat col·laboració a totes les forces polítiques per dur endavant aquest procès de debat obert a tothom: “volem donar l’oportunitat a la societat perquè digui què vol del Teatre Principal, pel bé de la cultura, i mirar quines sinergies hi pot haver amb la resta de teatres”. 

El vicepresident Frances Miralles també ha informat que José María Moreno “finalment ha declinat la nostra oferta” de continuar al capdavant de la direcció artística del Teatre Principal, “al no haver arribat a un acord amb l’exclusivitat que se li demanava”. La seva continuïtat “era una bona opció i donava un bon missatge per continuar amb la programació que està en marxa”. 

En el nou Patronat del Teatre Principal de Palma, els vocals en representació del Consell de Mallorca són Joan Rotger Seguí i Catalina Cirer Adrover pel grup de consellers del Partit Popular; Miquel Àngel Coll Canyelles pel grup socialista al Consell –no ha pogut assistir a la primera reunió per qüestions personals i ha delegat el vot en Maria Francisca Servera-; Mercè Bujosa Estarellas pel grup Més per Mallorca; Lucas Gálvez Garrido pel grup Podem Mallorca; Antoni Pastor Cabrer pel grup El Pi; i Catalina Serra Garcias pel grup Ciudadanos. En representació del Govern de les Illes Balears ha assistit la consellera de Participació, Transparència i Cultura, Esperança Camps i Barber, mentre que com a vocal de l’Ajuntament de Palma ho ha fet Miquel Perelló Oliver, regidor de l’Àrea de Cultura, Patrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística –en qualitat de suplent del batle de Palma, José Hila-.