Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Esports i Agroilla fomentaran el consum de fruites i verdures de temporada entre els escolars de Mallorca

Esports i Agroilla fomentaran el consum de fruites i verdures de temporada entre els escolars de Mallorca

(18/10/2016)

La direcció insular d’Esports del Consell i l’empresa mallorquina Agroilla, han firmat aquest migdia un acord de col·laboració per fomentar el consum de productes alimentaris saludables, com fruites i verdures de temporada, entre els joves escolars de Mallorca i també entre la població adulta. Ha estat en un acte al qual han assistit la directora insular d’Esports, Margalida Portells, el director gerent d’Agroilla, Jaume Julià i el cap de servei de Medicina Esportiva, el doctor Bartomeu Marí.

Mitjançant aquest acord, Agroilla facilitarà productes als diferents esdeveniments organitzats per la Direcció Insular d'Esports i oferirà als centres educatius i a les entitats que participen en els diferents programes d'Esports visites guiades als seus espais de producció i comercialització. També aportarà informació per tal de poder elaborar estudis o diferents elements pedagògics com díptics, fulletons o calendaris.

 

“Estam molt contents de poder contar amb la col·laboració d’Agroilla perquè entre les nostres finalitats hi ha la promoció esportiva en nins d’edat escolar i també la promoció de la salut. I ho feim mitjançant l'oferta d'un gran nombre d'activitats esportives, lúdiques, recreatives, saludables i socials que afavoreixen el seu desenvolupament com a persones i com a esportistes des d'un punt de vista educatiu però també entretingut”, ha explicat la directora insular d’Esports del Consell, Margalida Portells.

 

És desig d’ambdues parts facilitar l’ensenyament, la pràctica, el consum i la promoció de l’alimentació de les fruites i verdures, que són components essencials d’una dieta saludable. Un consum diari suficient pot contribuir a prevenir malalties importants, com les cardiovasculars i alguns càncers. En general, es calcula que si cada any s’augmentàs prou el consum de fruites i de verdures, podrien salvar-se 1,7 milions de vides.

 

“Des d’Agroilla treballam la responsabilitat social i aquest acord coincideix plenament amb els valors de la nostra empresa. Estam orgullosos de poder col·laborar amb el departament d’Esports del Consell en la promoció de la salut i l’educació de nins i nines en edat escolar per crear hàbits alimentaris saludables”, ha assenyalat Jaume Julià.

 

El Servei de Medicina de l’Esport del Consell de Mallorca segueix les línies de l’estratègia NAOS en la lluita contra l’obesitat. Una estratègia de salut que, seguint la línia de les polítiques marcades pels organismes sanitaris internacionals (Organització Mundial de la Salut, Unió Europea...), té com a finalitat invertir la tendència de la prevalença de l’obesitat mitjançant el foment d’una alimentació saludable i de la pràctica de l’activitat física.