Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Garrido i Font es reuneixen amb els batles dels municipis afectats per les pluges

Garrido i Font es reuneixen amb els batles dels municipis afectats per les pluges

(21/12/2016)

Els consellers Mercedes Garrido i Joan Font s’han reunit, juntament amb la presidenta del Govern Balear, amb els representants dels pobles que més han estat afectats per les pluges i inundacions de dilluns, 19 de desembre.

La presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol; la consellera de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, i el conseller de Desenvolupament Local, Joan Font, s’han reunit amb la batlessa de Porreres, Francisca Mora; el batle de Ses Salines, Bernat Roig; el batle de Santanyí, Llorenç Galmés, i el batle de Felanitx, Joan Xamena. La trobada, que s’ha duit a terme a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Porreres, s’ha convocat per analitzar les conseqüències després de les pluges intenses que hi ha hagut els darrers dies.

La consellera Garrido ha explicat que “s’ha pogut avaluar la situació per poder coordinar un pla d’actuació concret on s’hagin produït més situacions problemàtiques”. Malgrat els talls que es varen fer a distintes carreteres de la zona, “els drenatges de les carreteres varen funcionar, expulsant l’aigua cap als costats, fins que va arribar un moment que l’aigua ja inundava la carretera per la gran quantitat d’aigua que va ploure”.

No obstant això, “entenem que s’ha d’actuar en algunes carreteres com la de Campos-Colònia de Sant Jordi, que és una de les que més es tanca per inundacions perquè la via es troba més baixa que el terreny”. La solució passa per aixecar la carretera i es començarà a projectar.

Pel que fa a la carretera de Llucmajor-Campos, el projecte nou ja contempla el drenatge d’aigües de la via. Per la carretera Felanitx-Porreres, “vàrem decidir afegir-la al Conveni de carreteres entre el Consell i el Govern d’Espanya, per dur a terme un projecte de millora” i que, per tant, també tendrà en compte evitar l’acumulació de l’aigua. A dia d’avui, estam esperant que el Govern d’Espanya aprovi la modificació d’aquest conveni que es troba pendent des que va entrar en funcions l’executiu central.

Per la seva part, el conseller de Desenvolupament Local, Joan Font, ha exposat als batles i batlessa dels municipis afectats les actuacions dutes a terme per part dels Bombers de Mallorca. En aquest sentit, el conseller insular ha lloat la tasca i la coordinació entre la Direcció Insular d'Emergències i la Direcció General d'Emergències del Govern.

La batlessa amfitriona, Francisca Mora, ha agraït “l’assitència dels representants del Govern i del Consell per venir a conèixer, de primera mà, que ha passat i també la coordinació que hi va haver entre les distintes administracions des del primer moment”.

Per part del Consell, també hi han participat el secretari tècnic de Territori i Infraestructures, Marc López; el director insular d’Infraestructures i Mobilitat, Joan Cifre, i el coordinador de Carreteres.