Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Gran acollida del catàleg de l’exposició «El paisatge observat», dins els actes de la Diada de Mallorca

Gran acollida del catàleg de l’exposició «El paisatge observat», dins els actes de la Diada de Mallorca

(11/09/2015)

La Capella de la Misericòrdia va ser escenari, ahir vespre, de la presentació del catàleg de l’exposició que conjuga obres del fons d’art del Consell de Mallorca i la seva rèplica actual a través de fotografies de Jaume Gual. Una mostra que, en paraules del vicepresident i conseller de Cultura Francesc Miralles, «convida a reflexionar sobre la transformació social que vivim».

Quinze pintures del fons d’art del Consell, que il·lustren paisatges naturals i urbans de la Mallorca de finals del s. XIX i de la primera meitat del s. XX, han trobat en les fotografies en blanc i negre de Jaume Gual una mirada actual que ens descobreix la gran transformació que pateix el territori amb el pas del temps i l’acció de l’home. L’exposició, formada per una quinzena de parelles de quadres i fotografies, ja disposa de catàleg, que es va presentat ahir vespre a la Capella de la Misericòrdia davant un nombrós públic i una àmplia representació institucional, encapçalada pels vicepresidents primer i segon del Consell de Mallorca, Francesc Miralles i Jesús Jurado, i que va comptar també amb la presència de la consellera de Modernització i Funció Pública, Carmen Palomino; Benito Pròsper, director insular de Funció Pública; el vicepresident de l’IMAS, Javier de Juan; la directora insular de Patrimoni, Kika Coll i el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Palma, Miquel Perelló.

Durant l’acte, que s’emmarca en els actes de la Diada de Mallorca 2015, el fotògraf i geògraf Jaume Gual va reivindicar el paper de la fotografía com a eina documental, «com a document vàlid per donar a conèixer com és un territori en un moment determinat que, a més, incopora molta informació de quina és la relació entre l’home i el seu entorn». Per la seva banda, el vicepresident Miralles va felicitar Gual per l’encert en la realització de la mostra i també pel concepte de treball: «el paisatge forma part de la nostra identitat, de la nostra forma de ser i es transforma cada dia. És necessari observar aquest canvi perquè vol dir reflexionar, criticar, admirar… Observar per conèixer la Mallorca dels segles XIX i XX, però també per transformar la Mallorca del segle XXI».

El catàleg ha estat coordinat per Catalina Andreu i Francesc X. Bonnín, tècnics del Consell de Mallorca. Es tracta d’una edició bilingüe, en català i castellà, de 96 pàgines. L’exposició «El paisatge observat» es podrà visitar fins aquest dissabte 12 de setembre, dia en què romandrà oberta matí i horabaixa (de 10 a 14h i de 16.30 a 20.30 h) amb motiu de la Diada de Mallorca.