Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Joan Rotger visita la mostra de documents gràfics de la recuperació dels jardins de l'Almudaina a l’Arxiu General del Consell

Joan Rotger visita la mostra de documents gràfics de la recuperació dels jardins de l'Almudaina a l’Arxiu General del Consell

(09/06/2015)

Amb motiu del Dia Internacional dels Arxius, avui es celebra una jornada de portes obertes

El vicepresident de Cultura, Patrimoni i Esports en funcions, Joan Rotger, i la directora insular de Cultura i Patrimoni, Catalina Sureda, han visitat avui les dependències de l'Arxiu General del Consell de Mallorca amb motiu de la celebració del Dia Internacional dels Arxius, que commemora la fundació del Consell Internacional dels Arxius, a París, l'any 1948.

 

L'Arxiu General del Consell, que du a terme una jornada de portes obertes, ha presentat una mostra de documents gràfics de la reforma urbana de Palma realitzada a la dècada dels 60, que estarà oberta fins el dia 19 de juny. La col·lecció inclou el procés de recuperació dels jardins de l'Almudaina i de s'Hort del Rei, i material pertanyent al fons de l’arquitecte Gabriel Alomar i Esteve.  

 

Gabriel Alomar i Esteve va cedir a l’any 1991 el seu arxiu professional a l’Arxiu General del Consell amb la finalitat que pogués ser consultat per les persones interessades en la investigació històrica. El projecte de jardins de l’Almudaina  forma part d’aquest fons gràfic.

 

Joan Rotger i Catalina Sureda han recorregut les instal·lacions de l’arxiu acompanyats per la directora de l'Arxiu General del Consell, Isabel Garau. 

 

L’Arxiu General acull documents que daten des de l’any 1257, en suport paper i altres com cassets, CD, microfilms, vídeos o pergamins.

 

Els darrers anys, l’Arxiu General ha començat un treball de digitalització  per facilitar la consulta dels documents sense que es deteriorin els originals. En aquest sentit, la Vcepresidència de Cultura, Patrimoni i Esports va invertir recentment més de 30.000 euros en l’adquisició d’un modern escàner destinat a digitalitzar documents. També va dedicar 130.000 euros a una nova sala compacta per optimitzar l’arxiu.