Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

L’Agència de Defensa del Territori supera els 20 ajuntaments adherits

L’Agència de Defensa del Territori supera els 20 ajuntaments adherits

(01/12/2017)

Amb l’entrada de Manacor, ja són 21 els municipis que han cedit les competències a l’Agència de Defensa del Territori. En els propers mesos s’adheriran Inca i Sencelles, que jan han aprovat l’acord del ple municipal.

La consellera de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, i la batlessa de Manacor, Catalina Riera, han signat l’adhesió del municipi a l’Agència de Defensa del Territori (ADT). A l’acte, també hi ha participat el director de l’ADT, Tomeu Tugores.

Manacor és el segon municipi més extens de l’illa i el tercer en població. Amb l’entrada d’aquest ajuntament, l’Agència arriba als 21 membres, una xifra que s’ha quadruplicat en dos anys.

L’ADT ja exerceix les seves competències, directament, sobre el 40 per cent del territori de l’illa. Aquest percentatge s’ampliarà a partir de l’aprovació de la Llei d’Urbanisme de les Illes Balears, ja que està previst que l’Agència assumeixi la competència directa de tot el sòl rústic protegit de Mallorca. 

A part de Manacor, els municipis que estan adherits a l’ADT són Campanet, Puigpunyent, Algaida, Marratxí, Son Servera, Montuïri, Artà, Felanitx, Mancor de la Vall, Alaró, Bunyola, Santa Maria del Camí, Sóller, Búger, Selva, Llubí, Capdepera, Fornalutx, Sineu i Campos.