Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

L'IMAS celebra la seva VI jornada d'envelliment actiu

L'IMAS celebra la seva VI jornada d'envelliment actiu

(06/10/2017)

La consellera Margalida Puigserver ha apostat en el seu discurs per instar a cuidadors i institucions a fomentar la participació activa de les persones majors en la societat.

La consellera de Benestar i Drets Socials i presidenta de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS), Margalida Puigserver, ha inaugurat avui a Palma la VI jornada sobre envelliment actiu, organitzada per l'IMAS en col·laboració amb l'Ajuntament de Palma i el Centre Balears Europa, amb motiu del Dia Internacional de les Persones Majors que es commemora dia 1 d'octubre i amb el tema 'Envelliment actiu i valors ètics'.

 

Puigserver ha participat en la inauguració de la jornada juntament amb Aligi Molina, quart tinent de batle de l'Ajuntament de Palma, i Marta Neus López, directora del Centre Balears Europa. Durant la seva intervenció, la presidenta de l'IMAS ha insistit en la necessitat de garantir la dignitat de les persones majors durant el seu procés d'envelliment, així com de dur a terme programes i polítiques que fomentin la participació i la implicació activa de la gent gran en el dia a dia dels seus centres, barriades i comunitat.

 

En aquest sentit, Margalida Puigserver ha recordat que precisament l'ONU aposta enguany per aprofitar el dia 1 d'octubre per prendre consciència de la necessitat d'atorgar la importància i protagonisme que es mereixen a les persones majors en la societat.

 

La jornada 'Envelliment actiu i valors ètics' se celebra al centre Flassaders de Palma i finalitzarà cap a les 15 hores. Maria Jesús Goikoetxea, llicenciada en psicologia i teologia i amb diferents màsters realitzats en l'àmbit dels serveis socials, ha estat l'encarregada enguany de realitzar la conferència principal, la qual tenia per títol 'Ètica aplicada als serveis socials'. El vicepresident de l'IMAS, Javier de Juan, ha estat l'encarregat de presentar-la com a una reconeguda professional en aquest àmbit.

 

De fet, no és la primera vegada que Maria Jesús Goikoetxea, autora de diferents publicacions sobre bioètica o valors ètics en la cura de les persones majors, col·labora amb l'IMAS en la formació dels seus professionals de l'àrea de gent gran. Així, el passat mes de març per exemple, va impartir un curs sobre 'El bon tracte a les persones majors: enfocament ètic' dins de la formació que des del Consell de Mallorca es duu a terme en el marc del programa d'atenció a les persones.

 

La jornada es completa amb les taules rodones sobre 'Ètica i serveis sociosanitaris' i 'La participació des de diferents projectes', a les quals hi participen professionals de diferents entitats o institucions que treballen amb les persones majors.