Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

L'IMAS i Es Baluard Museu d'Art Modern i Contemporani col·laboren en el taller “Permès recordar”

L'IMAS i Es Baluard Museu d'Art Modern i Contemporani col·laboren en el taller “Permès recordar”

(26/08/2015)

El projecte, en el que han participat usuaris de la Llar Reina Sofia, pretén relacionar moments de la història amb les vivències dels participants mitjançant l'art.

L'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS) i Es Baluard Museu d'Art Modern i Contemporani, col·laboren un any més en un projecte adreçat a la gent gran, que, en aquest cas, tracta de relacionar fets històrics amb les vivències dels participants mitjançant les obres d'art presents al museu.

 

El projecte “Permès recordar”, que ha comptat amb la participació de diversos usuaris de la Llar Reina Sofia de l'IMAS, així com residents del centre SARQuavitae de Palma, tenia com a principal objectiu analitzar la interrelació entre diferents moments de la història i les històries personals dels participants d’aquest taller.

 

D'aquesta manera, i dividits en vuit sessions de dues hores i mitja de durada, els participants, partint de diferents moments històrics, com la Guerra Civil espanyola, la mort de Franco, l'entrada en vigor de l'Euro o l'atemptat a les Torres Bessones de Nova York, han anat creat la seva pròpia línia del temps, relacionant aquests esdeveniments amb les seves històries personals, aportant objectes i imatges pròpies que posaven de manifest aquesta relació.

 

El resultats d'aquest taller, que ha estat conduït per l'Àrea de Desenvolupament Educatiu d'Es Baluard juntament amb l'artista Neus Marroig i la col·laboració de SARQuavitae, es podran veure en una mostra que s'instal·larà al museu a finals del proper mes de setembre.