Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

L’IMAS reconeix la tasca de persones, empreses i associacions que dediquen temps i recursos a ajudar als joves en situació de protecció amb motiu del Dia Internacional del Voluntariat

L’IMAS reconeix la tasca de persones, empreses i associacions que dediquen temps i recursos a ajudar als joves en situació de protecció amb motiu del Dia Internacional del Voluntariat

(05/12/2022)

La presidenta Sofia Alonso ha agraït la seva generositat i ha destacat que «sou claus perquè infants i adolescents gaudeixin d’experiències en un ambient familiar i contribuir en el seu benestar emocional»

La consellera de Drets Socials i presidenta de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS), Sofia Alonso, i la directora insular d’Infància i Família, Maria Ángeles Fernández,  han presidit avui l’acte de reconeixement a les persones que participen en el programa de voluntariat VOLUM, que enguany compleix 15 anys i que contribueix a facilitar la  integració social dels infants i adolescents amb mesura de protecció.

Durant l’acte, organitzat amb motiu del Dia Internacional del Voluntariat que es commemora avui, han agraït la tasca de les 35 persones que actualment participen com a voluntàries en aquest programa i comparteixen el seu temps d’oci amb els infants i joves que conviuen a centres residencials de Mallorca. També s’ha fet un reconeixement als representants d’una desena d’associacions i empreses que hi dediquen, també de manera completament altruista, els seus recursos a  realitzar o facilitar activitats per a tots els joves, complementant les activitats organitzades des dels mateixos centres.

El programa de voluntariat VOLUM de l’IMAS va néixer l’any 2007 amb l’objectiu de facilitar que tots els infants i adolescents en acolliment residencial gaudeixin d’activitats pròpies de la seva edat, beneficiar-se de la convivència amb altres persones en un ambient normalitzat i créixer emocionalment en un ambient positiu. Durant aquests 15 anys, més de 625 infants i adolescents han gaudit del programa VOLUM.

«Treballam per garantir que tots els infants i adolescents tenguin una vida el més normalitzada possible i la vostra generositat és clau per aconseguir-ho. Anar al cinema, d’excursió, veure un partit... són algunes de les activitats que compartiu i que poden parèixer simples, però que als joves que viuen als centres residencials els aporten un plus emocional molt positiu per al seu creixement com a persones. Vosaltres facilitau que puguin gaudir d’experiències familiars com qualsevol jove de la seva edat i establir uns vincles sans i positius amb persones sensibles amb la seva situació», ha dit la presidenta de l’IMAS.

Avui dia participen com a voluntàries del programa un total de 35 famílies. Qualsevol persona que disposi de temps per dedicar a aquests infants i desitgi formar part d’aquest voluntariat, pot sol·licitar informació al telèfon gratuït 900 100 444.

La directora insular Mari Ángeles Fernández ha explicat que «de vegades hi ha persones que voldrien  ser famílies d’acollida i que no poden per manca de disponibilitat encara que sí que són idònies per formar part de la vida d’aquests joves de manera puntual durant els caps de setmana o les vacances. Participar en aquest programa de voluntariat els permet contribuir al benestar de tots els infants i adolescents que viuen als centres. Gràcies a ells, tots poden realitzar altres activitats complementàries a les que es fan als centres».

Des de l’IMAS es prioritza que tots els infants i joves amb mesura de protecció tenguin l’oportunitat de conviure amb una família mentre es treballa en la reunificació amb els seus progenitors. No obstant això, a vegades han de residir temporalment a un centre a on es treballa per facilitar-los un entorn de protecció i fomentar la col·laboració i la participació en activitats alternatives. Actualment hi ha 379 joves als centres residencials de l’IMAS, la majoria dels quals poden gaudir de sortides amb els seus familiars, els que no poden ho fan amb voluntaris del programa VOLUM.