Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

L'IMAS reconeix la tasca dels voluntaris de persones majors

L'IMAS reconeix la tasca dels voluntaris de persones majors

(02/12/2016)

La presidenta de l’IMAS, Margalida Puigserver, i el vicepresident, Javier de Juan, i la directora insular d'Atenció a la Dependència han assistit al III Encontre del Voluntariat organitzat amb la Fundació Es Baluard.

La consellera de Benestar i Drets Socials i presidenta de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS), Margalida Puigserver, ha assistit al III Encontre de Voluntaris organitzat per l'àrea de gent gran de l'IMAS i la Fundació Es Baluard Museu d'Art Modern i Art Contemporani amb l'objectiu d'agrair a les persones i a les entitats que col·laboren en el voluntariat per a la gent gran i informar sobre la potencialitat del voluntariat cultural.

 

En aquest sentit, a l'acte també hi han assistit el vicepresident de l'IMAS, Javier de Juan, i Sebastià Mascaró Cabrer, de l'equip d'educació del Museu que han estat els encarregats d'inaugurar la trobada, que s'ha dut a terme a l'Aljub del Museu Es Baluard amb motiu del Dia Europeu del Voluntariat, que es commemora el proper dia 5 de desembre.

 

Durant la trobada s'ha entregat als voluntaris un diploma i un obsequi com a agraïment al seu altruisme. Igualment s'ha volgut fer una menció especial als voluntaris de major edat i als que duen més anys dedicant-s'hi.

 

Pel que fa al programa de voluntariat de persones majors de l'IMAS, actualment hi participen unes 160 persones, la majoria de les quals han acudit a aquest acte. L'objectiu de la institució insular amb aquest programa és fomentar l'envelliment actiu a partir de la implicació de les persones majors, com a voluntàries, en el dia a dia de les residències i llars de l'IMAS, així com també a les activitats que es puguin dur a terme a les barriades pròpies d'aquest centre. Igualment, promou la participació d'aquestes persones majors a altres projectes de voluntariat cultural, mediambientals, noves tecnologies, d'aprenentatge d'idiomes.

 

Observatori de les Persones Majors de Mallorca

 

D'altra banda, durant aquesta setmana ha tengut lloc la cinquena sessió plenària de l'Observatori de les Persones Majors de Mallorca, que es dugué a terme a la sala d'actes de l'IMAS. Durant la trobada es presentà la Unitat de Convalescència de Felanitx i el catàleg de recursos per a l'envellimeny saludable, entre d'altres temes.

 

Així mateix, la sala d'actes de l'IMAS, acollí també el passat dimarts una xerrada sobre la Unió Europea emmarcada en el projecte de “Donar veu als nostres majors”, sota el títol “Quina Europa vols?”. L'acte comptà amb la participació de Javier de Juan, vicepresident de l'IMAS;  Ferran Tarradellas, director de la Representació de la Comissió Europea per a Catalunya i les Illes Balears i Marta Neus López, directora del Centre Balears Europa.