Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

L’Institut de l’Esport Hípic de Mallorca no cedirà els drets d’ús de les curses que tenguin lloc als hipòdroms de Son Pardo i Manacor

L’Institut de l’Esport Hípic de Mallorca no cedirà els drets d’ús de les curses que tenguin lloc als hipòdroms de Son Pardo i Manacor

(13/08/2015)

L’Institut de l’Esport Hípic de Mallorca (IEHM) no cedirà els drets d’ús de les curses que tenguin lloc als hipòdroms de Son Pardo i Manacor. L’IEHM ha comunicat a l’Asociación de Sociedades Organizadoras de Carreras de Caballos de Espanya (AH), de la qual és membre, que no cedirà els drets d’ús de les curses que es facin als hipòdroms a Son Pardo i Manacor perquè es puguin concertar reunions amb la Sociedad Estatal de Loterías y Apuestas del Estado (SELAE) pels anys 2015 i 2016.

L’IEHM manifesta que les contraprestacions per reunió ofertes per SELAE a través de l’AH per a les curses de trot són totalment insuficients per desenvolupar curses subjectes a aposta, i oferir un mínim en premis atractius per aconseguir la inscripció exigida sense haver de recórrer a augmentar la despesa pròpia de l’organisme, de manera que les reunions concertades amb SELAE estiguin condemnades a ser deficitàries pels hipòdroms mallorquins.

També vol manifestar el seu malestar per la nul·la possibilitat de negociació que ha tengut dins el conveni entre SELAE i l’AH  i el fet que l’IEHM no hagi pogut tenir accés encara al calendari acordat, més enllà de tres curses oferides pel 2015, per poder fer la deguda previsió econòmica de l’organisme.


A la vegada, L’IEHM com a institució pública depenent del Consell de Mallorca encarregada de defensar els interessos del trot insular lamenta el greuge comparatiu que es fa una vegada més entre les curses de trot i les curses de galop, que tenen un major finançament per part de SELAE tot i el notable volum d’activitat que representa dins el sector hípic espanyol. A més recorda que SELAE va poder cobrir les seves apostes hípiques a començaments de 2015 gràcies a les curses de trot davant la suspensió indefinida de les curses de galop i aquestes van complir sobradament totes les condicions exigides.

Per tot això l’IEHM reclama el reconeixement de les curses de trot i el sector que l’envolta i un finançament just i equitatiu per part de les administracions i organismes estatals.

Per la seva part el president Miquel Ensenyat ha donat suport a la decisió i ha assegurat que es treballarà juntament amb el sector per aconseguir un finançament just i equitatiu pel trot insular tan amb SELAE com per altres vies de finançament.