Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La Biblioteca de Cultura Artesana, líder en gestió de qualitat

La Biblioteca de Cultura Artesana, líder en gestió de qualitat

(04/06/2019)

La Biblioteca de Cultura Artesana (BCA), depenent del Departament de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca, ha renovat aquest 2019 el certificat de qualitat que atorga AENOR, que reconeix la qualitat en la gestió dels diferents serveis que ofereix la biblioteca. Una distinció que només comparteix, a tota Mallorca, amb el Servei de Biblioteques de la Universitat de les Illes Balears.

La Biblioteca de Cultura Artesana va aconseguir l’any 2007, per primera vegada, el certificat de qualitat ISO 9001:2015 que acredita que la biblioteca compleix els requisits de qualitat d’aquesta norma internacional. Des de llavors ençà, la BCA ha passat amb èxit totes les auditories i ha renovat el segell de qualitat que atorga l’Associació Espanyola de Normalització (AENOR).

Les bases del sistema de gestió de qualitat de la BCA es basa en la planificació i el treball per objectius, la satisfacció de l’usuari, la millora continua, l’establiment de procediments per cada procés de treball i l’evolució.

En l’informe de l’auditoria de Renovació es constata un augment de préstecs en general (7%) i de préstec de llibres (9%). També destaca l’increment del préstec de llibres electrònics en un 139% el 2018 respecte l’any anterior.

Alguns dels punts forts que s’extreuen de la darrera auditoria són l’adhesió al Projecte Joves Qualificats del SOIB, que ha permès reforçar el servei amb dues persones durant un any; el projecte d’instal·lació d’aparells que registren les condicions de temperatura i humitat en els dipòsits de documents i el descens en un 16% de la morositat respecte l’any anterior.

Entre els objectius derivats de l’any passat destaquen la digitalització d’un 20% de les publicacions periòdiques locals de domini públic, la digitalització i accés en línea d’alguns manuscrits de la BCA i l’aplicació de mesures de conservació al fons especial Forteza-Rey.

Alguns reptes de la BCA per aquest 2019 són la revisió de tota la col·lecció de llibres, tret de la secció local i el fons antic i l’aplicació de mesures de conservació de fullets antics.

La Biblioteca de Cultura Artesana és la única biblioteca pública de Mallorca que compta amb el certificat de qualitat d’AENOR juntament amb els Serveis de Biblioteques de la UIB.

Ubicada al Centre Cultural la Misericòrdica, la BCA va cumplir l’any passat 90 anys de vida i acull en el seu fons general 72.000 documents en diferents suports.

 

 

¿¿¿¿¿¿¿