Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La cantautora Mariona Forteza duu les “Veus de la nit” a la Sala Petita del Teatre Principal

La cantautora Mariona Forteza duu les “Veus de la nit” a la Sala Petita del Teatre Principal

(04/03/2015)

El concert recull diverses peces i cançons que ha interpretat en els darrers dos anys a diferents espectacles dramatitzats que s’han desenvolupat al castell de Bellver, el cementeri de Palma, la necròpoli de Son Real o l’illa de Cabrera

Emmarcat en el cicle Encontres musicals a la Petita, la cantautora Mariona Forteza durà l’espectacle “Veus de la nit” a la Sala Petita del Teatre Principal, un concert que tindrà lloc el dissabte 7 de març a les 21 hores.

Aquest concert ha estat presentat avui matí per Pablo López, adjunt a la direcció artística del Teatre Principal, i per la pròpia Mariona Forteza. López s’ha referit al cicle dels Encontres musicals a la Petita com a “trobades musicals per barrejar disciplines artístiques” i ha destacat del concert “Veus a la nit” que té “el gran interès que és el que més surt del format clàssic i proposa una fusió entre “la música, la història i el teatre”.

A “Veus de la nit”, Mariona Forteza, que estarà acompanyada per la percussió de Mané Capilla, el baix elèctric de Pep Toni Brotons  i la guitarra elèctrica de Carlos Garrido, recull sota aquest títol diverses peces i cançons que ha interpretat en els darrers dos anys a diferents espectacles dramatitzat que s’han  desenvolupat a recintes patrimonials de Mallorca con el castell de Bellver, el cementeri de Palma, la necròpoli de Son Real o l’illa de Cabrera.

De fet, les cançons estan estretament vinculades amb la història i el patrimoni històric-artístic de Mallorca i, en especial, d’aquests llocs i monuments abans esmentats. En aquest sentit, “Veus de la nit” comptarà també amb l’actuació de l’actriu Laura Dalmau que dramatitzarà algunes cançons.

Els temes de Forteza, tots de composició pròpia excepte dos que són de Carlos Garrido, són “històries que viatgen en el tempos i ens parles de personatges llunyans”. A més, tenen com a fil conductor les pedres del monuments, “pedres que són les que manen en aquest espectacle i que, si les escoltam bé, ens expliquen històries sobre el passat”.

Els Encontres musicals a la Petita continuaran el dissabte 4 d’abril amb l’obra “Vingt regards sur l’Enfant-Jésus”, a càrrec de Bartomeu Moll i de Mateu Moll; “Les flames a la fosca”, per Andreu Riera (piano)  Pere Pou (tenor); i acabaran el 24 de juny amb el concert que oferiran Fanny Marí (soprano) i Joan Roig (piano) amb el títol de “De seducció i oblit”.