Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La ciutadania firma un Pacte contra les violències masclistes amb el Consell de Mallorca

La ciutadania firma un Pacte contra les violències masclistes amb el Consell de Mallorca

(23/11/2015)

Associacions, polítics i ciutadans han assistit avui a la presentació pública del Pacte ciutadà contra les violències masclistes. Un acte presidit pel President Miquel Ensenyat junt amb el vicepresident i conseller de Participació Ciutadana i Presidència, Jesús Jurado i la directora insular d’Igualtat, Nina Parrón.

"Les dones i homes que vivim a Mallorca, a títol individual o com a representants de col·lectius socials, al marge de l’edat, del lloc de procedència, de la cultura, de les creences, d'estatus social o de la diversitat sexual i de gènere. Afirmam:"
Així comença el Pacte firmat pel President Miquel Ensenyat i tots i totes les assistents, un clar compromís de les institucions i la societat civil per aturar aquesta xacra social que són les violències masclistes i conscienciar fermament que ningú pot ser-ne només un simple espectador.

Nina Parrón ha obert l’acte exposant que la voluntat d’aquest pacte és sensibilitzar a tots i totes que les violències masclistes són un problema global i que un a títol personal pot fer moltes coses per lluitar-hi en contra i que per moltes lleis, normes i plans d’actuació res canviarà sense el compromís real de tothom.
Així mateix, Esperanza Bosch, professora de Psicologia Bàsica de la UIB ha destacat dades per a reflexionar: com per expemple que en l'àmbit mundial el 38% de totes les dones assassinades ho varen ser per les seves parelles i el 42% ha experimentat violència física o sexual a mans de la seva parella quedant greument lesionades. A més d’això, moltes pateixen depressió, problemes d’abús de l’alcohol, infeccions de transmissió sexual, embarassos no desitjats, avortaments arran d'aquests maltractament i violència masclista.
Només a Mallorca han mort 24 dones en 12 anys en mans d’algú que els prometia amor i que utilitzaren aquest sentiment per retindre-les i torturar-les.
En definitiva que encara hi ha moltes dones que veuen com es vulneren i trepitgen els seus drets fonamentals i això no es pot ignorar.
Per aquest motiu el Consell de Mallorca no vol quedar al marge i allarga la mà a la ciutadania. “Estic molt orgullós de presidí aquest Consell de Mallorca i veure com aquest Pacte es materialitza, perquè els drets de les dones no són un joc polític i està clar que el model de masculinitat que es representa en aquestes situacions no és tolerable. Molts homes reneguem d’aquesta actitud i hem de ser conscients i denunciar aquest tipus de violència.” Ha declarat el President Miquel Ensenyat.

L’acte ha finalitzat amb la lectura del Pacte i la firma de la fitxa d'adhesió del President, seguida de la firma dels i les assitents. Tothom que s’hi vulgui adherir només ha de descarregar-se una fitxa al link

https://drive.google.com/file/d/0B_hzxtqR6TjieGVNZFFFek9oUlk/view

o consultar més informació a la plana web www.repensemmallorca.net

A més s’ha de tenir en compte que aquest Pacte es renovarà anualment i que hi ha una sèrie de persones que formaran una comissió de seguiment del Pacte ciutadà contra les violències masclistes:

Sra. Francisca Mas Busquet:

Abogada. Primera directora del Institut Balear de la Dona. Presidenta del Lobby de Dones de Mallorca.

Sra. Mª José Varela:

Arquitecta tècnica. Primera directora insular d’Igualtat del Consell de Mallorca, vocal del Lobby de Dones de Mallorca.

Sra. Cristina Ferrer González

Professora. Primera concejala d’Igualtat de l’Ajuntament de Palma.

Sr. Enrique Collazo Landesa:

Diplomat en treball social.  Director del Servei d’Acollida Municipal del Ajuntament de Palma per a dones que han sofert violència de gènere.

Sr. Lluís Ballester:

Professor de Mètodes d'Investigació a la Facultat d'Educació de la UIB. Forma part del Grup d'Estudi de la Prostitució a les Illes Balears (GEPIB) i del Grup d’Investigació i Formació: Educació i Societat.

Sr. Jan Gómez Saiz

Estudiant de Treball Social, activista pels Drets Humans i actualment ocupa la presidència de Ben Amics.

Sra. Antonia Matamala Prohens

Presidenta del Col·lectiu de Dones de Llevant. Medalla d’Honor i Gratitud de l’illa de Mallorca en la categoria d’Or.

Rosa Cursach:

Directora de l’Institut Balear de la Dona

Sr. Miquel Àngel Lladó:

Funcionari. President de l'associació "Homes per la Igualtat - Mallorca"

Sr. Manu Garcia Sitjar:

Estudiant. Activista pel Dret a l’abort.

Sr. Julián García:

"Psicòleg d’intervenció social amb àmplia experiència en atenció a víctimes de maltractament".

Dra. Francesca Salvà:

Doctora en Ciències de l'Educació i Professora del Departament de Pedagogia Aplicada i Psicologia de l'Educació de la UIB. Membre del grup de recerca Educació i Ciutadania. Col·laboradora del Centre d'Estudis de Gènere.