Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La Comissió Insular d’Ordenació del Territori i Urbanisme aprova de forma definitiva del Pla de Reconversió Integral de la platja de Palma

La Comissió Insular d’Ordenació del Territori i Urbanisme aprova de forma definitiva del Pla de Reconversió Integral de la platja de Palma

(24/04/2015)

El conseller Mauricio Rovira afirma que “el PRI té l'aval jurídic i tècnic necessari que permès aprovar-lo i donar un impuls des del Consell de Mallorca per a millorar el model turístic d’aquesta zona”

La Comissió Insular d’Ordenació del Territori i Urbanisme ha donat avui llum verda a l’aprovació definitiva del Pla de Reconversió Integral (PRI) de la platja de Palma presentat pel Consorci Urbanístic per a la Millora i l’Embelliment d’aquesta zona costanera, una vegada esmenades les deficiències que es varen detectar al mes de gener. El PRI s'ha aprovat amb els vots en contra del representant del PSOE i del de MÉS. 

 

La Comissió ha adoptat aquesta decisió a partir de l’acord de la Ponència Tècnica d’Ordenació del Territori i Urbanisme reunida aquesta mateixa setmana, que ha emès un informe favorable a l’aprovació definitiva amb prescripcions.

 

A la sessió, el conseller d’Urbanisme i Territori, Mauricio Rovira, ha explicat que el PRI compta amb l'aval jurídic i tècnic necessari que permès aprovar-lo. El darrer any hem treballat conjuntament amb el Consorci per treure endavant aquest document, que realment és un Pla General molt complex. Des del Consell de Mallorca donem un fort impuls perquè la platja de Palma millori el seu model turístic.

 

En aquesta ocasió, el Pla de Reconversió Integral de platja de Palma ha comptat amb els informes favorables de la Direcció General de Sostenibilitat de la Costa i el Mar del Ministeri de Medi Ambient i de la Direcció General de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació del Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme, ambdós vinculants.

 

El Consorci també ha resolt les deficiències detectades entorn dels hotels de ciutat o a les transferències d’aprofitament. I les deficiències de Patrimoni s’han transformat en prescripcions, que també s’hauran de resoldre.

 

El conseller d’Urbanisme i Territori ha explicat que les vuitanta prescripcions amb les quals s’ha aprovat el PRI són molt tècniques. Cap prescripció ve d’una deficiència consistent. El nostre objectiu ha estat que l'aprovació del pla de reconversió no s’eternitzi molt per poder posar-se en marxa totes les reformes per millorar el turisme de platja de Palma. El PRI compta en aquests moments amb la solvència jurídica i tècnica necessària.

 

A la Comissió d’Ordenació del Territori i Urbanisme, també ha estat present Álvaro Gijón, tenint de batle de Turisme i Coordinació de l’Ajuntament de Palma, qui ha destacat la seva satisfacció per l’aprovació definitiva del PRI. L’aprovació permetrà agilitzar les inversions. Ara ja comptem amb un document amb garanties jurídiques i tècniques, ha manifestat.