Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La Compañía Nacional de Danza arriba al Principal amb la “Carmen” de Johan Inger

La Compañía Nacional de Danza arriba al Principal amb la “Carmen” de Johan Inger

(09/06/2017)

La Compañía Nacional de Danza oferirà aquest cap de setmana dues funcions (dissabte 10 de juny a les 20 hores i diumenge 11 a les 19 hores) a la Sala Gran del Teatre del muntatge escenogràfic Carmen, original de Johan Inger. Es retrà homenatge a David Delfín, mort recentment, autor del vestuari.

Es tracta d’una revisió del mite clàssic, al qual el coreògraf suec li ha donat una pàtina personal, que ha estat molt celebrada des de la seva estrena el 2015. Precisament, per aquesta obra l’any passat Inger va rebre el premi Benois de la Danse, considerat el guardó més important en el món de la dansa. La Carmen que es podrà veure al Teatre Principal compta amb l’atractiu afegit de que la música serà en directe per l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears, que en aquesta ocasió estarà dirigida per Manuel Coves.

 

El director del Teatre Principal de Palma, Carlos Forteza, ha destacat la importància de poder programar a Mallorca “una vegada més, després de la Compañía Nacional de Teatro Clásico fa dues setmanes, una companyia nacional, en aquest cas la de dansa”.

 

José Carlos Martínez, al front de la CND des de 2010, s’ha distingit per no quedar-se en la dansa clàssica i obrir-se a nous estils i coreografies. I aquest és el repte que es va imposar quan es decidí a afrontar el mite de Carmen, fer-ho d’una forma novedosa però sense perdre l’essència del relat. “Inger s’apropa a aquest mite universal a través de la mirada pura i no contaminada d’un nin. I aquesta mirada és la mirada de l’espectador”, explica Martínez.

 

Un altre dels grans atractius d’aquesta Carmen es poder veure en directe un dels darrers treballs del dissenyador David Delfín, que morí als 46 anys el passat 3 de juny, i que és l’autor del vestuari dels ballarins. “David va fer una feina impressionant, va saber jugar molt bé amb els codis, i va aconseguir un vestuari innovador a la vegada que molt d’acord amb l’essència del mite”, ha assegurat avui matí José Carlos Martínez. La Compañia Nacional de Danza posarà en escena a 25 ballarins dels quals destaca Sara Fernández, en el paper de Carmen; Antonio de la Rosa, que encara a Don José; i la mallorquina Mar Aguiló, que interpreta a Micaela.