Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La directora insular d'Inclusió Social, Caterina Mas, visita les instal·lacions de l'IMAS a Manacor

La directora insular d'Inclusió Social, Caterina Mas, visita les instal·lacions de l'IMAS a Manacor

(03/09/2015)

Mas s'ha desplaçat fins l'alberg de la Fundació Trobada i el CAD que gestiona la institució al municipi.

La directora insular d'Inclusió Social, Caterina Mas, ha visitat aquest matí els diferents recursos de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS) ubicats a Manacor i que s'inclouen dins el serveis que ofereix l'àrea que dirigeix. En concret s'ha desplaçat fins a l'alberg per a persones sense sostre que la Fundació Trobada gestiona en aquest municipi i ha visitat també el Centre d'Atenció a les Drogodependències (CAD), ubicat a la seu de l'IMAS.

 

L'alberg de Manacor és un centre per a persones sense sostre que té com a principal objectiu donar acollida nocturna temporal a persones autònomes amb necessitat objectiva de vivenda, o amb una problemàtica de risc o exclusió social, a més de promocionar la inclusió social dels usuaris de l’alberg.  El centre fou el primer recurs per a persones sense sostre de la part forana que s’integrà dins la xarxa d’atenció a aquest col·lectiu. Es tracta d’un servei de titularitat pública, l’IMAS, gestionat per una entitat, la Fundació Trobada.

 

En aquest centre, que disposa de trenta places, a més dels serveis d’acollida i assessorament, s’ofereixen també serveis d’higiene, berenar i sopar, bugaderia i consigna. És un recurs adreçat a persones sense sostre, que no presentin cap problemàtica de salut mental ni toxicomania activa.

 

Mas també ha visitat el CAD de Manacor, un dels cinc centres d'atenció a les drogodependències que gestiona l'IMAS. Es tracta d'un programa que ofereix atenció ambulatòria a les persones amb abús o dependència de l'alcohol i altres drogues i a les seves famílies, i que té com a principals objectius millorar la qualitat de vida dels usuaris, així com aconseguir l'abstinència i/o la reducció del consum, intentar evitar o reduir les conseqüències derivades del consum de substàncies i fomentar la integració social d'aquest col·lectiu.

 

Des dels CAD es duen a terme una sèrie de programes, que van des de la informació i orientació dels usuaris, fins a la integració social, passant per programes de desintoxicació, deshabituació i reducció de danys, per a intentar assolir aquests objectius.

 

Amb aquesta visita Mas continua amb la ronda de contactes amb els centres i serveis de la seva àrea.